Bananaspilt

Bananasplit

Det er som om, at skæbnen har bestemt, at der efterhånden burde indfinde sig et indlæg på min lille blog om bananasplits. De sidste par måneder, har jeg i 3 forskellige sammenhænge fået en bananasplit. Alle gange meget udførlige og ganske pæne (2 af dem har jeg nemlig selv kreeret) – perfekt blogmateriale til en glutenfri dessert.

Bananasplit har lige siden jeg var helt lille været min absolutte yndlingsdessert. Jeg har sågar ferietraditioner med min fætter, som går på at teste feriedestinationens bananasplits.

Desuden, er det en rigtig god som en glutenfri dessert, da den hverken kræver ret meget forberedelse. Desværre skal man lige være lidt opmærksom på at få en glutenfri udgave af både is og chokolade. Af chokolade bruger jeg altid mørk chokolade fra Odense Marcipan og Frisko laver en rigtig god vaniljeis uden gluten. Faktisk laver Frisko de fleste af deres is uden gluten.

Ingredienser – Glutenfri bananasplit (4 pers)

4 bananer
0,75 L glutenfri is (Jeg bruger ofte Friskos vaniljeis)
75 g glutenfri mørk chokolade (Jeg bruger ofte Odense Marcipan)
0,5 L piskefløde

  • Pisk fløden til flødeskum
  • Smelt chokoladen over et vandbad
  • Skræl bananerne og skær dem på langs
  • Placer dem med en 5 cm mellemrum på en tallerken
  • Men en ske formes 3 kugler is som placeres på tallerknen mellem bananerne
  • Placer en passende mængde flødeskum over isen
  • Med en ske pyntes med den smeltede chokolade

Det gode ved denne dessert, er at den kan varieres med at pynte med forskelligt frugt. Både jordbær og dragefrugt gør sig rigtig godt til at pynte med. Desuden er det en genial grund til at anskaffe sig nogle fine glas til at anrette i, hvilket for en pige som mig, er grund nok til at beslutte sig for netop denne dessert næste gang jeg skal have gæster.

Bananasplit

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar