Blød og cremet marcipan-is

Marcipanis

Jeg er så heldig at jeg har fået lov til at teste og smage nogle nye spændende produkter fra Odense Marcipan.

Jeg har aldrig været særlig stor fan af at lave hjemmelavet is, da jeg synes det er et værre svineri og det altid bliver helt krystalliseret for mig. Men denne gang blev den simpelthen så blød og cremet at jeg nemt havde kunne spise den hele liter selv. Desuden giver marcipanmassen en smag af “rigtig” marcipan og ikke bare sådan en syntetisk smag som i de is man kan købe med marcipan.

Ingredienser – marcipanis (ca. 1 liter)

6 æggeblommer
100 g sukker
1/2 L piskefløde
Marcipanmasse til hjemmelavet is fra Odense Marcipan
7
5 g glutenfri mørk chokolade

  • Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse
  • I en anden skål piskes fløden stiv uden den bliver for hård
  • Bland æggemassen med marcipanmassen og pisk til det er uden klumper
  • Vend æggemassen i flødeskummen
  • Hæld det over i en form på ca. 1 L
  • Stil det i fryseren i 3-4 timer
  • Inden servering smeltes chokoladen over vandbad og bruges til at pynte isen

Fordi jeg var så bange for at det skulle ende som en krystalliseret klump, rørte jeg godt rundt i formen 3 gange med en halv times mellemrum. Og resultatet blev fantastisk, så det ekstra arbejde kunne altså betale sig.

//Indlægget er sponsoreret af Odense Marcipan

Marcipanis

Pernille H Petersen

, , , ,

2 Responses to Blød og cremet marcipan-is

  1. Tina Simonsen 6. juni 2015 at 19:54 #

    Ser ganske enklet lækkert ud 🙂
    Du skriver at den sættes på køl i 3-4 timer, men jeg går ud fra, at du mener fryseren. Er det ikke korret?
    med venlig hilsen
    Tina Simonsen

    • Pernille 1. juli 2015 at 14:18 #

      Undskyld, jo! Fryseren.. Det retter jeg med det samme. Tak for det vågne øje 🙂

Skriv et svar