Bøf, bagte rodfrugter og selleripure

Som lovet, vil jeg her i januar stille skarpt på de lidt sundere retter, som ikke indeholder brugen af glutenfri erstatningsprodukter.

Jeg skylder måske lidt mere forklaring om mit lille projekt. Jeg havde her i efteråret en periode på 2-3 måneder, hvor jeg stort set ikke spiste hverken sukker eller kulhydrater. Ikke nok med, at det hjalp på figuren, så gjorde det altså også noget rigtig godt for energien og overskuddet. At få mere energi i hverdagen er noget, jeg har bøvlet en del med, siden jeg fik konstateret min cøliaki. Og dette er den bedste metode, jeg endnu har prøvet. Så derfor skydes året altså i gang med kroppen fyldt af overskud og energi.

Jeg har også lidt sundere snacks i ærmet, det skal jo ikke være helligt, bare fordi det er til den sunde side. Så fortvivl ikke, jeg vil også byde ind med lidt snask. Og er I ikke til den sunde inspiration, så lavede jeg i går en killer lagkage til min kærestes fødselsdag, den, lover jeg, kommer på bloggen i morgen 🙂

I dag har jeg til aften fået en rigtig god bøf – der skal lidt luksus til nu, hvor det er feriens sidste dag. Hertil har jeg lavet en selleripure, præcis som jeg lærte det inde i TV2’s Go’ Appetit. Den var nemlig rigtig god og proppet med smag. Og da der for tiden er virkelig billige rodfrugter, smed vi sådan en pose i ovnen.

Ingredienser selleripure (4 pers)

½ knoldselleri
1 løg
2 fed hvidløg
4 dl mælk
2 laurbærblade
½ citron
Salt & Peber

  • Skær selleri, løg og hvidløg i grove tern
  • Kog det i mælken sammen med laurbærbladene til det er blødt
  • Tag laurbærbladene op
  • Blend massen til alle klumperne er væk
  • Tilsæt saften fra en halv citron
  • Smag til med salt og peber

Her til skar jeg gulerødder, rødbede og pastinakker ud i stave, blandede det godt med olie, salt og peber og dryssede herefter med Urtekrams kartoffelkrydderi. Det bages i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.

2015-01-04 18.57.17-1

Tip: Min kæreste har en hammer nice metode til at stege bøffer. De bliver altid mega gode og helt røde og saftige uden at være rå. Du varmer panden op på lidt over middel varme med en klat smør til det bobler. Steg nu bøfferne i først 20 sekunder på den ene side, herefter vendes den og steges på den anden side 20 sekunder for så at blive vendt igen. Sådan gør du i ca. 5 min. Det afhænger selvfølgelig af bøffens tykkelse. Vi lavede i dag nogle på ca. 2 cm tykkelse og de fik 5 min. Det er vigtigt lige at lade dem ligge på tallerkenen i et par minutter efter stegningen.

Desuden har jeg forberedt denne over-night skyr til i morgen. Det er så dejligt ikke at skulle lave anden forberedelse end at hælde det op i en skål sådan en mandag morgen.

Pernille H Petersen

, , , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.