Chia knækbrød

Chia knækbrød

Jeg er sådan en som altid er sulten. Især om eftermiddagen når jeg kommer hjem fra arbejde. Og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at hvis der ikke ligger lidt jeg kan proppe i hovedet, når jeg træder ind af døren, så ender vi enten med at spise aftensmad kl.17 eller at jeg har spist 1,5 kg slik inden for de første 15 min i hjemmet. Jeg ved ikke, om I også kender til det?

Jeg har fundet ud af, at løsningen for mig hedder knækbrød. Det mætter dejligt og spiser man det med smør, ost og syltetøj, smager det faktisk næsten bedre end slik.

Dette er lavet med en rigtig lækker urtesalt fra Hebamare, de laver foruden salt også glutenfri bouillon, noget som jeg selv har haft ret svært ved at finde blandt varerne i et almindeligt supermarked. Du kan finde Herbamare produkterne HER og HER.

Ingredienser – Chia knækbrød

1/2 dl chiafrø (kan købes HER)
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkerkerner
1 dl græskarkerner
1 dl mandler
1 tsk bagepulver
2 dl kold vand
2 spsk olie
1 tsk Urtesalt fra Hebamare (kan købes HER)

  • Opvarm ovnen på 180 grader
  • Bland chiafrø og hørfrø med det kolde vand i 15 minutter
  • Kom derefter græskarkerner, solsikkefrø og hakkede mandler i skålen og rør rundt
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt sammen.
  • På en bageplade med bagepapir fordeles dejen i et tyndt lag (Det kan være lidt svært at få det tykt nok så jeg tog hænderne i brug)
  • Skær det forsigtigt ud i de ønskede stykker
  • Bag det på 180 grader i 40-45 minutter (Hold godt øje med de ikke brænder på)

Et lille tip er, hvis der ligger en masse krummer på bagepladen, når de er færdigbagte, kan du samle det i en lille dåse og gemme til topping på en morgenskyr eller lignende sammen med friske bær. Det smager himmelsk og man behøver ikke at ærgres eller irriterer sig over alle de krummer, som ligger tilbage.

//Indlægget indeholder affiliate links

Chia knækbrød

Pernille H Petersen

, , , ,

2 Responses to Chia knækbrød

  1. Lea K 25. juli 2015 at 12:53 #

    Virkeligt lækre knækbrød! Det er ikke sidste gang at de bliver lavet herhjemme 😊
    Har lige et fif til, når de skal rulles ud; læg dejen mellem to ark bagepapir og rul den tynd
    med en kagerulle. Fjern så det øverste lag og vupti, så er dejen flad og jævn!
    Hip fra Lea

    • Pernille 26. juli 2015 at 20:18 #

      Hej Lea 🙂 Tusind tak for de søde ord, jeg er også selv helt vild med dem 🙂
      Mange tak for tippet – det skal jeg helt sikkert prøve næste gang 😀
      /Pernille

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.