Bondegårdsferie og efterårsmiddag

Igår aftens stod den på rigtig regnvejrsmiddag med en god veninde. Vi passer sammen min onkels hus denne uge, vi blev inspireret af bondegårdsstemningen til et rigtig solidt måltid mad. Det at passe både hund og heste giver også lidt ekstra plads i mavsen. Så med stor appetit drog jeg i Rema 1000 efter tilbudsjagt – bestillingen fra min veninde lød “køb noget kød, som smager godt”. Så det måtte jeg så lede efter. Jeg var så heldig at finde et flot stykke gris, og så lavede menuen faktisk sig selv derfra. Vi havde på forhånd besluttet at retten skulle være med bagte jordskokker efter morgenens inspiration fra Go’ Morgen Danmark.

Menuen stod derfor på svinemørbrad med ærtepure og bagt rødbede og jordskokker. Og det skal lige siges, det smagte bedre end det så ud.

Jordskokke mad

Ærterpure er en af mine store favouritter, og i skal bestemt ikke snydes for opskriften. Det går som perfekt tilbehør til ALT mad hvis i spørger mig.

Ingredienser – ærtepure (4 pers)

1 ps frosne ærter
1 løg
3 spsk Creme Fraiche
Salt & Peber

  • Løg og ærter bringes i kog.
  • Vandet hældes fra og løg og ærter blendes sammen med Creme Fraiche og fløde.
  • Samg til med Salt & Peber.

Jordskokkerne skurede vi godt, og bagte dem derefter hele i 30 minutter ved 200 grader.

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.