Under en måned til jul

Glutenfri konfekt

Det er i dag d. 27. og der er under en måned til jul. Da I sikkert allerede ved, at jeg er en total jule-gris, så tillader jeg mig nu at gå jule-amok på bloggen. Inspireret af de bagte marcipanchips, som jeg brugte til desserten på min fødselsdag, kommer her bagt marcipan konfekt.

Jeg fandt et billede af noget lignende på Instagram og tænkte, at digte sådan en opskrift måtte jeg også give et skud. Det gav et resultat, som smager super godt og er en god afveksling til at det rå marcipan, der ellers er her op til jul.

Ingredienser (12 stk)

150 g Odense marcipan
75 g mørk chokolade 55% fra Odense marcipan

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Rul marcipanen til en rund pølse.
  • Skær ca 3 mm tynde skiver så der bliver 12 stk i alt.
  • Placer på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Bag i ovnen i 7-8minutter.
  • Lad dem køle af på en rist.
  • Smelt chokoladen over vandbad – jeg plejer at smelte 2/3 og derefter tage skålen af vandbadet og derefter smelte den sidste 1/3 i den varme chokolade.
  • Dyp den bagte og afkølede marcipan i chokoladen og lad den tørre på et stykke bagepapir.

Der har tidligere været mange spørgsmål til, om Odense marcipan nu også var glutenfri. Både Odense Ren Rå Marcipan og Odense Bagemarcipan er glutenfri. Dog ikke naturligt fri for gluten, da de anvender glucosesirup i deres marcipan og den glucosesirup er oprindeligt fremstillet fra hvedestivelse. Det betyder, at hvis man er meget sensitiv, skal man mærke efter, om man reagerer på at spise det. Men det ligger langt under den grænseværdi, som gør, at man godt må kalde det glutenfrit, de 20 ppm. Jeg er selv ret sensitiv og har ingen problemer med at spise det. Men cøliaki er jo en sygdom, som ikke altid opfører sig ens fra person til person.

2014-11-14 17.07.26-1

//Sponsoreret indlæg
Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.