Fastelavnsboller med marcipan og nougat

Glutenfri fastelavnsbolle

Det er snart fastelavn og dermed også på tide at dele en opskrift på fastelavnsboller med jer. Jeg var i køkkenet med min mor i går, hvilket foruden altid at være hyggeligt, også er enormt praktisk, da hun har en køkkenmaskine. Jeg går selv med tankerne snart at købe en, da det virkelig gør det glutenfri hjemmebag meget, meget bedre. Jeg er dog i tvivl om, hvilken jeg skal kaste mig over. Har I en favorit, som I vil anbefale mig?

Der findes mange forskellige opskrifter på fastelavnsboller og vi har også gennem årene prøvet en del forskellige. Men denne virker bare fantastisk hver gang. Den er baseret på bolleopskriften fra igår, som I finder HER. Men for god ordensskyld kommer hele opskriften her igen, denne gang nu som en fastelavnsbolle.

Jeg elsker nougat og marcipan og havde svært ved at vælge. Så vi endte med at lave halvt af hver.

Ingredienser – glutenfri fastelavnsboller (14 stk)

3 dl skummetmælk
130 g smør
50 g gær
2 æg
1/2 tsk kardemomme
1 1/2 spsk sukker
1 tsk Psyllium fra Finax (samme som Husk)
1/2 tsk salt
330 g orange Finax

60 g nougat
60 g Glutenfri marcipan (jeg brugte den grove marcipan fra Odense Marcipan)
2 spsk flourmelis
1 spsk kakaopulver
1 spsk varmt vand

  • Smelt smør i en lille gryde
  • Varm mælken med indtil den når 38 grader
  • Hæld væsken i en skål eller i røremaskinen og opløs gæren her i
  • Rør godt rundt og tilsæt Psyllium/Husk og lad det stå 2-3 min
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør i 10 min med røremaskine eller piskeris
  • Lad dem hæve lunt i ca. 40 min
  • Med en ske formes de til boller på et stykke bagepapir
  • Da det er en tynd dej, brugte jeg en teske til at lave en lille lomme, hvor man kunne stikke en klump nougat eller marcipan i. Derefter kunne man dække det til med skeen, så der ikke var huller i bolledejen
  • Lad dem nu hæve i ca. 30 min
  • Forvarm ovnen på 220 grader (ikke varmluft)
  • Bag dem i 12-14 minutter
  • Lad dem køle af på en rist
  • Rør kakao, flourmelis og vand sammen til en glasur og pynt bollerne

De her er bare virkelig gode. Jeg kan godt lide, at de pyntes med kakaoglasuren, da det ikke gør dem så søde som almindelig glasur. Desuden kan de nemt fryses, så man kan bage en ordentlig stak og have til hele februar-fastelavns-sæsonen.

//Indlægget er sponsoreret af Finax 

Glutenfri fastelavnsbolle

Pernille H Petersen

, , , , , ,

5 Responses to Fastelavnsboller med marcipan og nougat

  1. Finn 7. februar 2015 at 10:48 #

    Jeg kan anbefale køkkenmaskine fra Kenwood (Major) – sådan en “fætter” fik jeg af alle “mine børn” i julegave, og den er rigtig god. Husk masser af watt til den seje glutenfri dej… 🙂

  2. Astrid 7. februar 2015 at 14:26 #

    vil også klart anbefale røremaskinen Major fra kenwood da det er en solid maskine der kan klare det meste

    • Ingrid Madsen 17. februar 2015 at 13:39 #

      de er rigtig gode ,

  3. Mette Marie Gellert Hansen 20. februar 2017 at 9:21 #

    Hvilken mel bruger du nu hvor orange finax ikke længere er på markedet? Jeg synes jeg mangler én god mel – istedet for at prøve mig frem ved at tage lidt forskelligt fra skabet.

  4. Line 9. januar 2018 at 21:33 #

    Kan man bruge mandelmel i stedet for Finax Orange ? Eller kan Rød Finax bruges ?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.