Fødselsdagsdessert med marcipanchips

I går var der stille på bloggen, fordi jeg havde hele familien på besøg til lækker mad og en aften fyldt med hygge. Det er altid dejligt at have dem alle samlet. De er også altid rigtig søde og modtagelige overfor alle mine glutenfri eksperimenter, store som små.

Jeg har altid svært ved at begrænse mig, når jeg skal holde fødselsdag. Derfor var jeg også en kende optimistisk med min menu, jeg tror i hvert fald ikke nogle gik sultne hjem. Det må jo betyde, det er godkendt også af folk, som er vant til mad propfyldt med gluten.

En af de ting jeg diskede op med var en dessert med softice, marcipan og nougat. Med de tre ingredienser kan det jo faktisk næsten ikke gå galt, tænkte jeg. Jeg fandt inspiration på Odense Marcipans hjemmeside. De har rigtig mange gode opskrifter, man kan endda søge iblandt dem og kun få de glutenfri af slagsen frem.

glutenfri isdessert

Ingredienser (6 pers)

150 g Odense marcipan eller anden glutenfri
1 æg
2 tsk vaniljesukker
1 tsk glutenfri lakrids sirup
1 tsk perlesukker
1 tsk lakrids granulat
1 L vaniljeis
150 g nougat på sprøjte fra Odense Marcipan

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær marcipanen ud i 12 tynde skiver.
  • Form dem så vidt muligt til en rund cirkel og brug et shotglas eller andet udstikker til at få en pæn form.
  • Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Pensel med æg.
  • Drys de 6 med 1 tsk vaniljesukker og perlesukker. De andre 6 drysses med lakridsgranulat og lakrids sirup.
  • Bag marcipanen på 200 grader i 7-8minutter.
  • Lad dem køle af på en rist, husk at opbevare dem i en lufttæt bøtte til de skal bruges. Ellers kan de blive bløde og seje i det.
  • Inden servering røres vaniljeisen og med 1 tsk vaniljesukker til den er blød og cremet. Anret på en tallerken med ske.
  • Placer marcipanchipsne og brug nu nougatsprøjten til at lave fine klatter på tallerkenen.

Jeg var meget spændt på, om det var en dessert, folk ville synes om. Men at dømme fra den stilhed, som bredte sig efter folk fik det serveret, tror jeg den var lige i vinkel. De var fuldt optaget af at få spist op. Så jeg giver mig selv et godt klap på skulderen i dag. Jeg var i hvert fald selv ret tilfreds med udfaldet.

Man skal huske at læse godt på isen. De fleste vaniljeis indeholder ikke gluten, men der gemmer sig ind i mellem nogle der gør! Jeg brugte til denne dessert den rene vanilje fra Coop.

Og er man ikke lige til vanilje eller lakrids, så kan man jo drysse marcipanchipsne med lige hvad man vil. Den originale opskrift fra Odense Marcipan er med kanel. Men jeg tænker, at chili eller pebermynte også kunne være spændende.

Glutenfri isdessert

//Sponsoreret indlæg
Pernille H Petersen

, , , , ,

One Response to Fødselsdagsdessert med marcipanchips

  1. Elin 25. november 2014 at 14:31 #

    Hej!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Tilføj vores Widget og din blog vil blive vist på vores topliste!

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    – Elin, Findeopskrifter.dk

Skriv et svar