Fyldte pandekager

Fyldte pandekager

Jeg er vild med glutenfri pandekager, jeg er endnu mere vild med at man kan maskere dem med lidt oksekød og derved spise dem til aftensmad helt uden dårlig samvittighed. Denne opskrift på glutenfri pandekager med fyld, gør sig formidabelt som en weekendret med et godt glas rødvin.

Med fyldte pandekager, kan man variere fyldet efter smag og behag, men de er bedst, hvis der er smæk på smagen. Denne opskrift nedenfor er dog så alle kan være med, men man kan sagtens skrue lidt op for både chili og de andre krydderier.

Ingredienser – Fyldte pandekager (2-3 personer)

4 æg
4 ½ dl mælk
160 g glutenfri mel (Jeg bruger Finax eller Schär mel mix B)
1 knsp. salt
40 g smør

2 spsk. olie til stegning
350 g hakket oksekød
1 dåse hakket tomat
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. tørret oregano
½ tsk. chilipulver
½ tsk. spidskommen
1 dåse majs
1 rød peberfrugt
Salt og peber
100 g revet mozzarella

  • Pisk æg og halvdelen af mælken sammen i en skål, til det får en luftig konsistens.
  • Tilsæt salt og pisk det godt sammen.
  • Sigt melet ned i blandingen, mens du rører godt rundt.
  • Tilsæt resten af mælken under omrøring.
  • Stil dejen på køl i ca. 15 min. Imens laves fyldet til pandekagerne.
  • Hak løg og hvidløg og svits dem af i en gryde med olie.
  • Herefter tilsættes kødet til gryden og der røres rundt under stegningen.
  • Når kødet er gennemstegt tilsættes tomat samt krydderierne oregano, chili, spidskommen og der smages til med salt og peber.
  • Hak peberfrugten fint og tilsæt peberfrugt og majs.
  • Lad kødfyldet stå på lav varme og simre, mens du steger pandekagerne.
  • Varm en pande og smelt en lille smørklat herpå.
  • Tag pandekagedejen fra køl og rør grundigt rundt.
  • Tilsæt eventuelt en lille slat mælk, hvis dejen er for tyk.
  • Hæld omkring 0,7 dl af dejen på panden og fordel dejen over panden.
  • Steg pandekagen på begge sider og fyld herefter med cirka 3 spsk. fyld pr pandekage, hvor efter pandekagerne rulles sammen og kommes i et ildfast fad.
  • Når alle pandekager er placeret i fadet, drysses de med revet mozzarella og sættes i en opvarmet ovn i omkring 10-12 minutter på 200 grader.

Har du sultne folk i huset, eller overvejer det til et større hold gæster, så kan du slippe for at lave helt så mange pandekager ved at servere den med ris eller kartofler stegt i ovnen. Det smager fantastisk sammen og det mætter godt og grundigt.

Jeg selv plejer altid at lave lidt ekstra dej, sådan at når vi har lavet nok pandekager til at komme fyld i, så tilsætter jeg lidt sukker til resten af dejen og laver til dessertpandekager. På den måde er der dessert uden større besvær.

Fyldte pandekager

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.