Glutenfri banan-scones

Kan i holde varmen derude? Her på Fyn vælter sneen ned, og jeg er VILD med det! Jeg har hele dagen glædet mig til, at jeg skulle ud med hunden og lege i sne her lige om lidt. Har du ikke et lige så stort legebarn spærret inde i jer når det sner, men ønsker hellere at kravle under tæppet i sofaen, så har jeg den perfekte opskrift i ærmet, som I kan gøre brug af til lejligheden.

Jeg faldt nemlig forleden over en opskrift af dygtige Anne au Chocolat på en bananbolle. Da den lød lige det sundeste til mig, tænkte jeg, man sagtens kunne bruge elementerne til en grundopskrift til en scones og dermed tage lidt af det sunde ud, dog beholde lidt af det og derudover tilføje lidt chokolade. Altså, sagt på en anden måde, så en lidt sundere og super let og simpel chokolade-banan-scone.

Det tog virkelig ikke længere tid at lave dem end at jeg nåede at klappe dem sammen en træt aften, hvor jeg tænkte, jeg dagen efter godt kunne bruge lidt energi i løbet af arbejdsdagen. De holder sig svampede og fugtige i flere dage og er derfor nogle, hvor man sagtens kan lave en større portion og lave rigeligt til ugens løb. De er lidt i samme kategori som mit bananbrød.

Ingredienser – Banan-scones

2 bananer
2 æg
100 g mandelmel
75 g mørk chokolade
30 g husk
2 tsk. bagepulver
25 g hørfrø
1/2 tsk. salt

  • Opvarm ovnen til 200 grader varmluft
  • Mos bananerne grundigt i en skål
  • Tilsæt øvrige ingredienser og rør rundt til du har en fast dej-masse
  • Med en ske formes dejen til boller, som placeres på en bageplade med bagepapir
  • Bag bollerne i ca. 15 minutter eller til de er gyldne på toppen

Jeg håber, I synes lige så godt om dem, som jeg gør!

Pernille H Petersen

, , , , , , ,

4 Responses to Glutenfri banan-scones

  1. Annegrete.h 10. februar 2017 at 9:48 #

    Åh det lyder skønt, dem skal jeg også prøve når jeg har været ude og lege med Signe i sneen.

  2. Kristin 11. februar 2017 at 14:32 #

    Kjempegode 🤗👌🏼

  3. Kristin 11. februar 2017 at 14:32 #

    MEN kan bananer erstattes med annen frukt?

  4. Jane 26. februar 2017 at 13:03 #

    Så lækker opskrift… Da mine kom ud af ovnen var de flotte og runde, men klappede helt sammen bagefter. Er det normalt?

Skriv et svar