Glutenfri Blinis

Jeg sidder hernede i Sydfrankrig i 24 graders varme og små tynde skyer og har lige set en snap om at det sneer hjemme i Danmark! Det er helt uhyggeligt at foråret ikke har taget et fast greb i os endnu.

Forår betyder sæson for stenbiderrogn, som oftest serveret på en lille blinis med rødløg, creme fraish og lidt dild. Jeg har ikke set, at man kan købe glutenfri blinis nogle steder, men det gør intet, for det er simpelthen så let at lave. De smager virkelig godt!

Jeg selv har prøvet mig frem for at finde en god opskrift på glutenfri blinis og som I måske så på min Insta-Story for nogle uger siden, tog jeg hul på sæsonen for stenbiderrogn med min gode veninde i Århus (som i øvrigt har bloggen her).

Man kan jo egentlig bruge blinis lige som man lyster, så er man ikke til stenbiderrogn kan de også gå med laks, avokado, eller andet lækkert som topping. Jeg kunne godt finde på at bruge de små glutenfri blinis som en lille aperitif med bobler til nytår, fødselsdage eller en anden lidt speciel lejlighed.

Glutenfri blinis (ca. 16 stk)

100 g boghvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
1/2 tsk. sukker
1 dl creme fraish
1 dl kogt vand, stuetemperatur
1 æg
10 g smør

  • Bland boghvedemel med bagepulver, salt og sukker i en skål
  • Tilsæt creme fraish og vand og pisk det sammen til en samlet masse
  • Del ægget i hviden i en skål og blommen i en anden, stil hviden på køl
  • Pisk æggeblommen i dejen
  • Lad dejen hvile på køkkenbordet i ca. 30 minutter
  • Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen
  • Smelt smøret og vend det i dejen
  • Steg nu dejen som små runde kager på en pande (ca. 5-6 cm i diameter)

Har du gode ideer til topping som ikke er den klassiske stenbiderrogn, så giv endelig dine ideer videre i kommentarfeltet!

Pernille H Petersen

, , ,

9 Responses to Glutenfri Blinis

  1. Maria 7. august 2017 at 23:08 #

    Hej.
    Kan de fryses?
    Vh Maria

    • Pernille 14. august 2017 at 15:34 #

      Hej Maria
      Jeg har ikke selv prøvet. Men det vil jeg gå ud fra intet problem, blot de lunes inden de spises efterfølgende 🙂

      Held og lykke med det!
      Pernille 🙂

  2. Dorte 29. december 2017 at 23:28 #

    Vi laver altid små skåle med fintsnittet laks, rejer, kaviar, tomat, løg og creme fraiche. Så kan folk selv anrette ved bordet 🙂

    I år vil vi prøve med tatar og rå æggeblomme også 🙂

  3. Anne 31. december 2017 at 9:57 #

    Rigtig god opskrift – de bliver gode og lækre.

    • Anne 31. december 2017 at 9:59 #

      Vil smøre med rygeostcreme (Løgismose opskrift) og røget laks og lakserogn
      Godt nytår

      • Pernille 6. januar 2018 at 19:15 #

        Uhm, det lyder godt nok som en god ide 🙂
        Rigtig godt nytår til dig Anne 🙂

  4. Birgitte 5. marts 2018 at 23:53 #

    Lidt røget dyrekølle med peberrodscreme!

    • Pernille 10. marts 2018 at 8:30 #

      Uh! Det lyder lækkert – måske en version man kunne prøve her til de kommende påskefrokoster?

  5. Susanne 31. marts 2018 at 23:00 #

    Det lyder som en super opskrift. Prøver den i morgen til vores påskefrokost, som traditionelt hos os inkl. stenbider rogn. Jeg vil også bruge dem til letrøget laks med rygeostecreme, purløg og agurk. Fik det engang på en restaurant, så håber jeg kan matche det.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.