Glutenfri Chokoladekage

Glutenfri chokoladekage opskrift

Denne opskrift på en glutenfri chokoladekage er blandt mine favoritter. Den fungerer perfekt fra alt til eftermiddagskaffen kun pyntet med flormelis til desserten med selskab af vanilleis og friske bær.

Den er super hurtig at lave og er derfor ofte min last minute løsning på gæster eller fødselsdag hvor man også står med en masse andre ting i køkkenet.

Den er med den milde kakaosmag også ganske børnevenlig, selv til de mindste.

Faktisk fungerede denne kage som en redning under min graviditet, hvor jeg intet kunne få ned uden at blive dårlig og samtidig havde lyst til noget sødt. Så skulle der være nogle kvalmeramte derude, så kan denne altså anbefales.

Den kan sagtnes serveres både lun, næsten direkte fra ovnen (beregn lige 15-20 min til at lade den køle). Står du med et større arrangement så du gerne vil forberede den dagen før, så er den i lufttætbeholder også stadig rigtig god dagen derpå. Herhjemme er der dog sjældent noget tilbage når den først er sat på bordet.

Har du set mine andre opskrifter på glutenfri kage? Hvis ikke, så kommer du til dem lige HER.

Glutenfri chokoladekage opskrift

Glutenfri Chokoladekage

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Kage
Antal 5 personer

Ingredienser
  

  • 80 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl sukker
  • 2 spsk. kakaopulver
  • ½ dl letmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 90 g Schar Universal mel mix

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt
  • Klargør en lille bradepande (ca. 20 x 30cm) med bagepapir
  • Pisk æg og sukker sammen i en skål
  • Rør kakao, mælk, bagepulver, mel og smør i skålen
  • Kom dejen i brandepandenBag kagen midt i ovnen ca. 30 min
Glutenfri chokoladekage
Glutenfri chokoladekage
Pernille

4 Responses to Glutenfri Chokoladekage

  1. Line 7. februar 2021 at 14:38 #

    Hvilken kakaopulver bruger du? bør man være opmærksom på det? 🙂
    Hilsen en nyudklækket cøliaker

    • Pernille 7. februar 2021 at 20:15 #

      Hej Line
      Jeg vil fristes til at sige man altid skal være opmærksom, da producenter desværre ofte laver om på ingredienserne. Men jeg har faktisk endnu ikke set en kakaopulver med gluten, men det er heller ikke noget jeg køber så ofte. Så kig godt på ingredienslisten og eventuelt om der er noteret “spor af” så er du sikker 🙂

  2. Trine 13. september 2021 at 19:11 #

    Hej kan man bruge alle typer af glutenfri mel?

    • Pernille 15. marts 2024 at 21:14 #

      Nej, det vil være lidt forskelligt alt efter hvilken meltype du bruger.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.