Glutenfri Falafel

Jeg er fuldstændig pjattet med kikærter og jeg bilder også mig selv ind, at lige meget hvordan de bruges i madlavning, er de sunde. Så derfor har vi de seneste par måneder forsøgt os med glutenfri falafel. Og da jeg efterhånden har eksperimenteret mig frem en rigtig god opskrift, synes jeg bestemt ikke, I skal snydes for den.

2014-10-27 19.42.09-1

Ingredienser (2personer)

250 g kikærter
1 bundt persille, frisk
4 fed hvidløg
1 mellem løg
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk salt
½ citron
1 spsk Husk
1 tsk bagepulver
4 spsk glutenfri rasp (Kan undlades)

½ L olie til stegning (Kan undlades)

  • Du kan enten bruge kikærter i tørvægt eller på dåse. Jeg synes, det smager lige fint begge dele. Bruger du i tørvægt, skal de lægges i blød aftenen inden eller om morgenen.
  • Hæld kikærter, persille, hvidløg, løg, citronsaft, koriander og spidskommen i en blender/foodprocessor.
  • Blend det til en fin og sammenhængende masse.
  • Tilsæt nu husk og lad det stå i 5 minutter.
  • Tilsæt herefter bagepulver og rør godt rundt.
  • Du kan nu forme massen til små kugler. Jeg laver dem ca. 3-4 cm i diameter.
  • Vi triller dem ofte i rasp, da det gør dem lidt ekstra crunchy.
  • Du kan nu stege dem i olie på en pande eller i en gryde, til de får en jævn gylden farve. Da jeg synes, det kan blive lige rigeligt til den fedtede side, har jeg også forsøgt mig med at bage dem i ovnen. De bliver lige knap så knasende, men de smager skønt alligevel.
  • Bages de i ovnen, skal de bages i en forvarmet ovn i 20 min ved 225 grader varmluft.

I kan på billedet herunder se forskellen på, om de bliver bagt i ovnen eller stegt i olie på panden.

Falafel

Jeg har aldrig rigtig smagt falafel, inden jeg fik konstateret cøliaki, så jeg vil ærligt indrømme, at jeg ikke har den store mulighed for at sammenligne med den ægte vare. Men min kæreste spiser dem med den største fornøjelse, så jeg tænker, det må være godkendelse nok.

Jeg synes ikke glutenfri pitabrød er særligt lette at lave og dem man køber er ikke just inspirerende, så jeg har derfor ladet mig inspirere af flere forskellige fitnessbloggere og lavet en sund, knasende og lækker glutenfri version, hvor man bruger grøntsager og spidskål i steder for pitabrød. Det smager virkelig, virkelig lækkert.

Rigtig god fornøjelse med dem!

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.