Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder

Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder

Sikke en kold morgen vi havde os i dag, man kan virkelig mærke at efteråret rykker hastigt nærmere. Foruden kulde så betyder det også at de lette sommersalater og grillretter skiftes ud med den mere tunge vintermad.

Blandt mine favoritter er karbonader men jeg er aldrig så pjattet med den fede sovs og de hvide kartofler som man ellers traditionelt set serverer sammen med her i Danmark. Jeg har derfor forsøgt mig med denne opskrift på honningristede gulerødder og broccoli som virkelig mætter og samtidig ikke er så tungt som en stuvet sovs.

Jeg har selv brugt den rasp fra Rema1000 i mange år nu, da jeg helt ærligt bare synes den smager bedst. Jeg er ikke så vild med de andre mærker som smager alt for meget af majs efter min mening. Det er derfor også en grund til at jeg netop lavede mit samarbejde med Rema1000, de var i forvejen mine favoritter på mange produkter. Dette er altså en opskrift som er en del af vores samarbejde så derfor findes opskriften også HER i deres glutenfrie opskriftsunivers.

Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver disse gulerødder, de var altså virkelig gode!

Du kan med fordel servere denne ret med smeltet økologisk smør og let kogt broccoli, brækket ud i små buketter.

Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder

Glutenfri karbonader med honningristede gulerødder (ufærdig)

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Antal 3 personer

Ingredienser
  

Karbonader

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 3 spsk. glutenfri mel, fx. TJOIS basis melmix
  • 1 æg
  • 5 spsk. glutenfri rasp
  • 25 g smør
  • salt & peber

Honningrisede gulerødder

  • 12 gulerødder
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. smeltet smør
  • 1 håndfuld persille
  • 2 fed hvidløg
  • salt & peber

Sådan gør du
 

  • Form kødet i passende størrelse.
  • Slå ægget ud og rør det godt rundt og hæld den glutenfri rasp og lidt salt på sin egen tallerken med 1 tsk salt og lidt peber i. Vend nu kødet først i det glutenfri mel, så æg og derefter den glutenfri rasp.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Skræl eller vask gulerødderne grundigt.
  • I en frysepose blandes honning, smør, persille, salt og peber.
  • Kom gulerødderne i posen og sørg for at få det blandet godt sammen så alle gulerødderne er dækket.
  • Kom alt indhold fra posen i et ildfastfad og bag dem i ovnen på 200 grader i 20-25 minutter.
  • Imens gulerødderne er i ovnen steges bøfferne på panden i smør i omkring 8-10 minutter på hver side alt efter størrelse.

Jeg har godt nok tidligere på bloggen lavet et indlæg med en opskrift på karbonader HER, men da det er en af mine absolutte livretter, så tænker jeg ikke det skader at tage den op endnu en gang.

Honningristede gulerødder
Pernille

, , , , , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.