Glutenfri lagkagebunde

Lagkage

Til min fødselsdag i sidste uge forsøgte jeg mig med helt klassiske glutenfri lagkagebunde. Jeg har tidligere på bloggen lagt opskrifter op på fragilitebunde HER og lækre nøddebunde HER og HER. Men jeg tænkte, det var en ide at dele opskriften på de helt klassiske lagkagebunde. Den er ganske simpel og det fungerer bare hver eneste gang. Desuden fungerer det rigtig godt at bruge kartoffelmel, hvilket gør dem betragtelig billigere end hvis man skal bruge en glutenfri mel.

Jeg bager dem altid en af gangen så jeg er sikker på at få luftige bunde, der er hævet som de skal. Jeg har før prøvet at bage dem som en portion for at skære dem ud, de blev flade, kedelige og ubagte i midten. Så med en springform og et par bageringe som DENNE, sidder den lige i skabet.

Det gode ved opskriften er at man også sagtens kan bruge den, hvis man ønsker at lave dem som chokoladebunde blot ved at tilføje et ekstra æg og 2-3 spsk kakaopulver. De egner sig specielt godt til en rutebillagkage fyldt med DISSE rutebiler og flødeskum, som på det nederste billede.

Jeg brugte bundene til en lagkage med jordbærskum og hvidchokolademousse. Men med disse bunde er det helt op til fødselsdagstraditioner om hvilket fyld man bruger. De er fantastisk gode til det hele og kan sagtens bages en dag før man skal bruge dem.

Hvad indeholder jeres favorit lagkage?

Glutenfri lagkagebunde

Glutenfri lagkagebunde

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Kage
Antal 3 lagkagebunde

Udstyr

  • Springform Ø22 cm

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 150 g kartoffelmel
  • 1 tsk. bagepulver

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
  • Sigt mel og bagepulver i æggemassen
  • Bland det grundigt sammen og fordel dejen i 3 forme af samme størrelse (jeg bruger springform på ca. 22cm)
  • Bages i omkring 10 minutter på 210 grader
Lagkage
Pernille

, , , ,

23 Responses to Glutenfri lagkagebunde

  1. Maria 3. februar 2016 at 14:33 #

    Tror du man vil kunne gange opskriften op (og i så fald hvor mange gange), så man kan bage den i en bradepande?

  2. Tanja Nielsen 11. april 2017 at 11:06 #

    Hej.
    Vil du bruge ren kartoffel mel eller dele det med noget andet glutenfrit mel

    • Pernille 11. april 2017 at 11:47 #

      Hej Tanja
      Det er enten eller 🙂
      Jeg bruger altid selv kartoffelmel da det fungerer fint og er meget billigere end glutenfri mel 🙂
      God påske!
      Pernille

      • Vera 7. januar 2023 at 8:36 #

        Jeg har puttet lidt mandelmel, revet appelsinskal og kardemumme i – det virkede godt 😃

        • Pernille 14. marts 2023 at 9:05 #

          Wow, det lyder mega lækkert. God ide 🙂

  3. Emma 30. april 2017 at 10:29 #

    Ville man godt kunne bruge (glutenfri) havremel???

    • Pernille 1. maj 2017 at 12:57 #

      Hej Emma. Jeg ville ikke selv forsøge, jeg tror at havremel gør det alt for tørt og “groft”. Men prøv med kartoffelmel, det er både billigt og virker rigtig fint 🙂

  4. Berit Klit Madsen 8. juni 2017 at 10:25 #

    Hej Pernille
    Er dejen stiv nok til, at bundene kan laves uden springforme?
    Jeg plejer at lægge kagen sammen dagen før, så bundene blive fugtige.
    Hvordan vil det fungere med disse bunde?

    • Pernille 8. juni 2017 at 10:33 #

      Hej Berit
      Jeg ville ikke lave dem uden springform, de vil begynde at løbe for meget ud. Men du kan sagtens lave og samle kagen dagen før 🙂 Det bliver det kun bedre af! 🙂

  5. BRITA PEDERSEN 21. juli 2017 at 20:36 #

    HEJ PERNILLE
    MANGE TAK FOR EN NEM OG LÆKKER OPSKRIFT PÅ LAGKAGEBUNDE. JEG BRUGTE KARTOFFELMEL OG DET BLEV LETTE OG FINE BUNDE OG DE SMAGER SKØNT MED RUTEBILER OG FLØDE.
    VENLIG HILSEN BRITA LØGSTØR

  6. Pia sand 8. november 2017 at 12:11 #

    Rigtig gode lagkagebunde kunne ikke smage forskel bortsetfra de var mere luftige ville lige høre om de kan fryses

    • Pernille 8. november 2017 at 12:51 #

      Hej Pia
      Glad for at høre du kunne lide dem 🙂
      De kan godt fryses, men de vil miste luftigheden og blive mere “smushy” og bløde i konsistensen 🙂

  7. Maria 4. januar 2018 at 15:10 #

    Hej Pernille, hvordan køler du dine bunde ned?

    • Pernille 6. januar 2018 at 19:14 #

      Hej Maria
      Jeg lader dem blot stå nogle timer på bordet eller stiller dem udenfor her i vinterperioden 🙂
      Har desværre ikke nogle smarte tricks i ærmet lige til det 🙂
      /Pernille

  8. Majbrit 22. januar 2018 at 18:29 #

    Hejsa.
    Skal prøve at lave en lagkage og vil prøve denne. Men hvad med fyldet?? kan man komme alt i til en som ikke kan tåle gluten?? Eller har du nogen gode ideer?

    • Pernille 24. januar 2018 at 10:29 #

      Hej Majbrit, jeg bruger altid selv en glutenfri chokolade mousse, banan og flødeskum. Du kan under mine egne opskrifter via overskriften i toppen se mine forskellige opskrifter på lagkager med fyld 🙂

  9. Sandie 25. august 2018 at 16:22 #

    Kan de fryses ned? 🙂

    • Pernille 30. august 2018 at 9:14 #

      JA, det kan de godt. De kan dog blive lidt våde af det. Men det smager jo kun lækkert i en lagkage 🙂

  10. Heidi 14. marts 2019 at 8:29 #

    Hvor meget kakao ville du putte i for at lave dem til brune chokolade bunde i stedet?

    • Pernille 11. maj 2020 at 14:25 #

      Hej Heidi
      Jeg ville bruge 1-2 spsk kakao alt efter hvor intens du ønsker kakaosmagen 🙂

  11. Amalie 24. maj 2019 at 6:46 #

    Hejsa
    Jeg forstår ikke reaktionerne. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men der var ikke nok dej til sådan 3 str springforme. Så lavede jeg hurtigt en ekstra portion og fyldte oveni de sidste 2 springforme (den første var i ovnen), men både den tynde og de tykke er blevet mega hårde og tunge – sådan virkelig mærkeligt tunge og på Inge måde luftige.
    Smagen er fin.
    Får gæster til fødselsdag i aften, hjælp ??

  12. Inger-Lise 6. februar 2020 at 20:51 #

    Hej. Jeg er pt i gang med at bage “dine” lagkagebunde … springformen er gået ind i ovnen igen 3 gange uden at kagen er fast i midten.. hvordan i alverden får du din bagt færdig efter 10 minutter.? Kan se der er en anden som har haft samme problem.. 6-10 minutter – så sku det være fordelt i 3 springforme, vist?

    • Pernille 16. april 2020 at 13:28 #

      Hej Inger-Lise
      Jeg er ked af det sene svar, grundet sygdom har jeg ikke haft gang i bloggen længe.
      Det står faktisk også i opskriften, at dejen skal fordeles i 3 forme.
      Jeg har selv prøvet at bage den som en her kage og derefter skære ud, det kræver længere bagetid, gør bundene tørre og det er svært at skære ud. Derfor bager jeg altid mine bunde af 3 omgange.
      Håber det lykkes for dig.
      Pernille

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.