Til min fødselsdag i sidste uge forsøgte jeg mig med helt klassiske glutenfri lagkagebunde. Jeg har tidligere på bloggen lagt opskrifter op på fragilitebunde HER og lækre nøddebunde HER og HER. Men jeg tænkte, det var en ide at dele opskriften på de helt klassiske lagkagebunde. Den er ganske simpel og det fungerer bare hver eneste gang. Desuden fungerer det rigtig godt at bruge kartoffelmel, hvilket gør dem betragtelig billigere end hvis man skal bruge en glutenfri mel.
Jeg bager dem altid en af gangen så jeg er sikker på at få luftige bunde, der er hævet som de skal. Jeg har før prøvet at bage dem som en portion for at skære dem ud, de blev flade, kedelige og ubagte i midten. Så med en springform og et par bageringe som DENNE, sidder den lige i skabet.
Det gode ved opskriften er at man også sagtens kan bruge den, hvis man ønsker at lave dem som chokoladebunde blot ved at tilføje et ekstra æg og 2-3 spsk kakaopulver. De egner sig specielt godt til en rutebillagkage fyldt med DISSE rutebiler og flødeskum, som på det nederste billede.
Jeg brugte bundene til en lagkage med jordbærskum og hvidchokolademousse. Men med disse bunde er det helt op til fødselsdagstraditioner om hvilket fyld man bruger. De er fantastisk gode til det hele og kan sagtens bages en dag før man skal bruge dem.
Hvad indeholder jeres favorit lagkage?
Glutenfri lagkagebunde
Udstyr
- Springform Ø22 cm
Ingredienser
- 3 æg
- 150 g sukker
- 150 g kartoffelmel
- 1 tsk. bagepulver
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
- Sigt mel og bagepulver i æggemassen
- Bland det grundigt sammen og fordel dejen i 3 forme af samme størrelse (jeg bruger springform på ca. 22cm)
- Bages i omkring 10 minutter på 210 grader
Tror du man vil kunne gange opskriften op (og i så fald hvor mange gange), så man kan bage den i en bradepande?
Hej.
Vil du bruge ren kartoffel mel eller dele det med noget andet glutenfrit mel
Hej Tanja
Det er enten eller 🙂
Jeg bruger altid selv kartoffelmel da det fungerer fint og er meget billigere end glutenfri mel 🙂
God påske!
Pernille
Jeg har puttet lidt mandelmel, revet appelsinskal og kardemumme i – det virkede godt 😃
Wow, det lyder mega lækkert. God ide 🙂
Ville man godt kunne bruge (glutenfri) havremel???
Hej Emma. Jeg ville ikke selv forsøge, jeg tror at havremel gør det alt for tørt og “groft”. Men prøv med kartoffelmel, det er både billigt og virker rigtig fint 🙂
Hej Pernille
Er dejen stiv nok til, at bundene kan laves uden springforme?
Jeg plejer at lægge kagen sammen dagen før, så bundene blive fugtige.
Hvordan vil det fungere med disse bunde?
Hej Berit
Jeg ville ikke lave dem uden springform, de vil begynde at løbe for meget ud. Men du kan sagtens lave og samle kagen dagen før 🙂 Det bliver det kun bedre af! 🙂
HEJ PERNILLE
MANGE TAK FOR EN NEM OG LÆKKER OPSKRIFT PÅ LAGKAGEBUNDE. JEG BRUGTE KARTOFFELMEL OG DET BLEV LETTE OG FINE BUNDE OG DE SMAGER SKØNT MED RUTEBILER OG FLØDE.
VENLIG HILSEN BRITA LØGSTØR
Rigtig gode lagkagebunde kunne ikke smage forskel bortsetfra de var mere luftige ville lige høre om de kan fryses
Hej Pia
Glad for at høre du kunne lide dem 🙂
De kan godt fryses, men de vil miste luftigheden og blive mere “smushy” og bløde i konsistensen 🙂
Hej Pernille, hvordan køler du dine bunde ned?
Hej Maria
Jeg lader dem blot stå nogle timer på bordet eller stiller dem udenfor her i vinterperioden 🙂
Har desværre ikke nogle smarte tricks i ærmet lige til det 🙂
/Pernille
Hejsa.
Skal prøve at lave en lagkage og vil prøve denne. Men hvad med fyldet?? kan man komme alt i til en som ikke kan tåle gluten?? Eller har du nogen gode ideer?
Hej Majbrit, jeg bruger altid selv en glutenfri chokolade mousse, banan og flødeskum. Du kan under mine egne opskrifter via overskriften i toppen se mine forskellige opskrifter på lagkager med fyld 🙂
Kan de fryses ned? 🙂
JA, det kan de godt. De kan dog blive lidt våde af det. Men det smager jo kun lækkert i en lagkage 🙂
Hvor meget kakao ville du putte i for at lave dem til brune chokolade bunde i stedet?
Hej Heidi
Jeg ville bruge 1-2 spsk kakao alt efter hvor intens du ønsker kakaosmagen 🙂
Hejsa
Jeg forstår ikke reaktionerne. Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke, men der var ikke nok dej til sådan 3 str springforme. Så lavede jeg hurtigt en ekstra portion og fyldte oveni de sidste 2 springforme (den første var i ovnen), men både den tynde og de tykke er blevet mega hårde og tunge – sådan virkelig mærkeligt tunge og på Inge måde luftige.
Smagen er fin.
Får gæster til fødselsdag i aften, hjælp ??
Hej. Jeg er pt i gang med at bage “dine” lagkagebunde … springformen er gået ind i ovnen igen 3 gange uden at kagen er fast i midten.. hvordan i alverden får du din bagt færdig efter 10 minutter.? Kan se der er en anden som har haft samme problem.. 6-10 minutter – så sku det være fordelt i 3 springforme, vist?
Hej Inger-Lise
Jeg er ked af det sene svar, grundet sygdom har jeg ikke haft gang i bloggen længe.
Det står faktisk også i opskriften, at dejen skal fordeles i 3 forme.
Jeg har selv prøvet at bage den som en her kage og derefter skære ud, det kræver længere bagetid, gør bundene tørre og det er svært at skære ud. Derfor bager jeg altid mine bunde af 3 omgange.
Håber det lykkes for dig.
Pernille