Glutenfri madtærte med bacon og spinat

 Jeg blev sidste år, stillet en lille udfordring af REMA1000. Så I måske opslaget?

Vi ville lade deres Facebookfølgere ønske en glutenfri opskrift og dermed overdrage ønskerne til mig, for at lave en opskrift som mange ønskede.

Der var så mange forskellige ønsker til alle mulige bagværk, madretter og lette løsninger. Nogle ønskede opskrifter på tværs af allergier, undladelse af andre fødevaregrupper og nogle andre deres livret, hvor de ikke endnu selv har kunne knække koden til et godt glutenfrit alternativ.

RIGTIG mange ønskede en glutenfri mad-tærte! En hvor skorpen er sød og sprød, fyldet mættende uden det er fyldt med mange dyre ingredienser. Jeg testede mig frem til denne opskrift, som jeg selv har lavet 3 gange siden. Den er faktisk blevet rigtig god synes jeg, hvis I prøver den, så vil jeg helt vildt gerne høre hvad I synes nede i kommentarfeltet.

Foruden den sjove udfordring i at lave en “tvunget” opskrift til deres glutenfrie opskriftsunivers, så blev jeg ret inspireret med at lægge stemmen ud til læserne. Så har du et ønske til bloggens indhold eller en opskrift, som du helt vildt gerne vil have jeg skal lave i en glutenfri udgave, så følg med på bloggen i morgen aften, jeg planlægger nemlig en lille afstemning.

Tærtebund:
80 g glutenfri pizzamel fra REMA1000
100 g mandler, kværnet til mel
100g koldt smør
2 spsk. vand eller skyr
1 tsk. salt
25 g Spinat

Fyld:
5 æg
5 spsk. fløde
3 spsk. parmesan, fint revet (kan undlades)
3 stk. bundt Forårsløg
150 g røget bacon
1 rødløg
25 g spinat
Salt, peber

  • Lav først tærtedejen ved at blande salt, pizzamel med de kværnede mandler i en skål.
  • Skær smørret i små skiver og kom det i melet.
  • Tilsæt vand/sky og ælt dejen sammen.
  • Stil den på køl i 30 minutter.
  • Påbegynd fyldet ved at skære bacon i små tern og stege dem på en pande.
  • Pisk æggene sammen med fløde, revet parmesan og kom baconen heri.
  • Skær forårsløg og rødløg og tilsæt sammen med salt og peber.
  • Tilsæt frisk spinat og revet parmesan og rør sammen.
  • Smør en tærteform (ca. 22 cm) med lidt smør og fordel dejen rundt i formen og godt op ad kanterne.
  • Med en gaffel prikkes små huller rundt i bunden.
  • Bag bunden i 15 min på 200 grader.
  • Fordel fyldet i tærten og bag dem ca. 20 min ved 200 grader, indtil æggemassen er gennembagt og fast i konsistensen

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.