Glutenfri marinade – flanksteak på aubergine

Glutenfri marinade

Glutenfri marinade til et lækkert stykke flanksteak kan godt være lidt af en udfordring af finde en god opskrift på. Det erfarede mine søde veninder, da de i weekend stod vært ved en rigtig hyggelig aften for os gamle gymnasievenner. Det lykkedes dog at finde en glutenfri marinade opskrift her, hvor der blev tilpasset lidt på ingredienserne og det vi fik serveret smagte himmelsk.

Jeg er så heldig, at blive instrueret i hvordan den virkelig velsmagende glutenfri marinade kom til verden. Derfor, skal den selvfølgelig på bloggen, for det gik op for mig jeg selv freestyler en del og ikke rigtig har en sådan opskrift her på bloggen. Så derfor får I her en

Ingredienser – Glutenfri chilimarinade (4 personer)

2 frisk chilipebre, hakket
saft af to limefrugter
1,5 spsk. cayennepeber
2 fed presset hvidløg
2 spsk. glutenfri paprika
2-3 tsk. havsalt
2 spsk. tørret oregano
8 spsk. olivenolie

Ingredienser – flanksteak og aubergine (4 personer)

1 kg flanksteak
1 aubergine
1 håndfuld persille

  • Blend alle ingredienserne til den glutenfri marinade sammen
  • Kom kødet og marinaden i en pose og masser det godt så alt kødet er dækket med marinade
  • Kom posen i køleskabet i minimum 2 timer
  • Brun kødet 1 min. på hver side
  • Steg det derefter ved svag varme i 8 min. – hvor kødet vendes hvert 20 sekund
  • Drys kødet let med salt
  • Lad den hvile tildækket i 15 min
  • Imens skæres auberginen i tynde skiver på langs
  • På en pande steges skiverne i lidt olie til de er gyldne og man kan se de skifter farve
  • Server kødet på en bund af auberginer og drysset med persille

Server kødet med en lækker salat, det kunne være en som salaten HER eller HER alt efter årstid. Jeg lover, at serverer i kød marineret i denne glutenfri marinade, så vil den med garanti give tomme fade og tilfredse maver.

Glutenfri marinade

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.