Glutenfri Nøddemazarintærte

Jeg har to yndlingskager, om sommeren var det jordbærtærte, MEN resten af året er det en glutenfri nøddemazarintærte. Jeg er vild med kombinationen af det snaskede, det sprøde og det virkelig søde karamel-nødde topping.

Af en eller anden grund er det først for nyligt jeg har turde kaste mig ud i et forsøg. Måske det har været fordi jeg frygtede det ikke kunne lykkes. Fordi det så var lettere at gå og drømme om “at man en dag tør kaste sig ud i det og alt bliver som før” måske bare fordi jeg lige siden min glutenfri kost startede har haft en kæmpe angst for at arbejde med mør dej. For er der noget jeg synes var besværligt også når det indeholdt gluten, så var det netop det.

Men forleden kastede jeg mig ud i det. Fordi min far var så sød at kaste sig ud i et forsøg på napoleonshatte, som virkelig gik godt! Den opskrift skal I også nok snart få herinde. Så nu ærgre jeg mig over at jeg ikke har gjort noget før. For wauw hvor er det dejligt når tingene slet ikke er så svære som man tror og tingene smager lige som man gerne vil have dem til.

Kan I også nikke genkendende til de situationer? I så fald kommer her det største, kærlige klap i måsen til at komme i gang. For det er bare om at komme i gang i stedet for at gå og længes. Her får i opskriften på min længsel, måske den også rammer ned i en savnet favn hos jer?

Opskriften er lavet med melblanding fra REMA 1000 som en del af vores samarbejde. Så du kan også finde opskriften på deres glutenfri opskriftsunivers på www.rema1000.dk.

Selv om det er svært at vente, så kan det virkelig anbefales at man venter til kagen er helt afkølet før man spiser den. Jeg kan med lidt kvalme sige at den hurtig bliver lidt voldsom når den stadig er lun og chokoladen dermed ikke kan størkne.

glutenfri nøddemazarin opskrift

Glutenfri Nøddemazarintærte

Forb. tid 1 time 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Mørdej

  • 150 g glutenfri burgerbolle melblanding fra REMA1000
  • 75 g smør
  • 50 g flormelis
  • 1 æg

Mazarin

  • 125 g marcipan, uden gluten
  • 100 g rørsukker
  • 75 g blødt smør
  • 1 æg
  • 30 g glutenfri burgerbolle melblanding

Fyld

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g smør
  • 75 g sukker
  • 1 spsk. honning
  • 50 g mørk chokolade, uden gluten

Sådan gør du
 

  • Bland først mørdejen sammen af melblanding, smør, flormelis og æg
  • Saml dejen med hænderne og stil det på køl i 30 minutter
  • Smør en 24 cm rund tærteform og fordel mørkedejen her i, så det når op af kanterne
  • Stil dejen i formen på køl i endnu 30 minutter
  • Opvarm oven til 200 grader
  • I mens blandes mazarindejen af marcipan, rørsukker, smør, æg og melblanding
  • Denne mazarinmasse fordeles i formen i et jævnt lag over mørdejen
  • Bag herefter på 200 grader i 20 minutter
  • Imens kagen bages hakkes hasselnødderne groft
  • Kom nødderne i en lille kasserolle og bland herefter smør, sukker og honning i
  • Lad det koge op og tag det af varmen
  • Fordel fyldet over kagen og bag kagen yderligere 5-8 minutter
  • Lad kagen køle af
  • Smelt chokoladen over et vandbad og sprøjt det på kanten af kagen inden servering
Pernille

, , , ,

6 Responses to Glutenfri Nøddemazarintærte

  1. Helle Kristensen 5. august 2018 at 22:49 #

    Kan man bruge noget andet mel? Jeg kan ikke tåle hvedestivelse (eller havremel)
    Vh Helle

    • Pernille 9. august 2018 at 14:15 #

      Hej Helle
      Grunden til jeg bruger pizzamel fra REMA1000 er at det ikke indeholder hvedestivelse 🙂

      Det kan min mave nemlig heller ikke tåle.

      Håber det kan hjælpe dig 🙂
      /Pernille

  2. Line 29. august 2021 at 17:49 #

    Ved du om man kan fryse den ned, og om den så er lige så god når man tager den op igen 🤷‍♀️

    • Pernille 22. august 2022 at 10:38 #

      Hej Line
      Jeg har ikke prøvet art fryse den, men jeg vil bestemt tro den sagtens kan klare en nedfrysning.

  3. Lilje 15. december 2021 at 21:22 #

    Remas pizzamel er desværre udgået af sortiment og jeg må indrømme jeg ikke aner hvad den bestod af – har du en erstatningside?

    • Lilje 15. december 2021 at 21:23 #

      (Erstatnings-ide)

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.