Glutenfri og laktosefri vanilje cupcakes med surprise

Glutenfri og laktosefri cupcakes 2015-02-25 19.32.23

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at jeg i går afholdte lanceringsevent for Goody Good Stuff’s nye glutenfri (under 20ppm), laktosefri og gelatinefri slik.

Det var en super hyggelig aften med andre bloggere fra Odense samt et par læsere fra bloggen. Det var rart at mødes med andre, som har en masse gode tips til at drive en blog. Toppen af aftenen var helt sikkert at møde nogle af jer ude på den anden side af skærmen. Jeg kan jo se på mit besøgstal, at en masse er inde for at læse med, men man kan ikke helt forholde sig til det, før der kommer mails, kommentarer eller søde ord med på vejen, når man møder folk.

Til arrangementet havde jeg i bedste cøliaki-stil holdt alt gluten væk fra arrangementet. Jeg havde sikret mig, at Paradis’ is ikke indeholder hverken gluten eller laktose. Alle deres sortbetis er altså lovlige for både dem, som spiser glutenfri og laktosefri (tip hermed givet videre). Jeg havde selv bagt laktosefri og glutenfri cupcakes pyntet med slik fra Goody Good Stuff. De smagte virkelig godt og mange roste dem rigtig meget. Jeg lovede dem alle, at opskriften kom på bloggen i dag.

Ingredienser – Glutenfri og laktosefri cupcakes (12 stk)

120 g Orange Finax
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g laktosefri smør
1,2 dl laktosefri mælk
1 æg
¼ tsk vaniljepulver
Korn fra ½ stang vanilje
12 stykker Goody Good Stuff vingummi bamser

  • Forvarm ovnen på 170 grader almindelig over og undervarme.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, salt og smør.
  • Rør godt rundt med en gaffel til der ikke er flere smørklumper i blandingen.
  • Tilsæt langsomt halvdelen af mælken mens du pisker ved middel hastighed.
  • I en anden skål piskes æg, vaniljepulver, vaniljekorn og resten af mælken.
  • Under piskning i dejen tilsættes æggeblandingen langsomt. Pisk indtil dejen er ensartet.
  • Det er vigtigt ikke at overpiske dejen, stop så snart der er ensartet konsistens.
  • Fyld dejen i cupcakeforme, så de er fyldt 2/3 op. Jeg lagde formene dobbelt, hvilket klart gav den bedste effekt til hævningen.
  • I hver cupcake kommes nu en vingummibamse. Tryk endelig ikke på den, da den selv synker til bunds under bagningen.
  • Bag dine cupcakes i 18-20 minutter ved over/undervarme.
  • Først når de er helt afkølet, kan du pynte dem med frosting.
 Ingredienser – Laktosefri frosting (12 stk)

280 g flormelis
50 g laktosefri smør, stuetemperatur
125 g Laktosefri Philadelphia, koldt
Pastafarve
12 stykker Goody Good Stuff slik

  • Pisk flormelis, philadelphia og smør sammen ved højhastighed til blandingen er lys og sammenhængende.
  • Jo mere der piskes, jo mere flydende bliver frostingen, hvilket gør den sværere at sprøjte pænt på dine cupcakes.
  • Tilsæt din pastafarve til frostingen i den ønskede farve og mængde for at give den er fin farve.
  • Brug en sprøjtepose til at sprøjte dem på dine cupcakes.
  • Pynt med et stykke slik.

De er en sukkerbombe uden lige, men de smager altså virkelig godt. Det at komme et lille stykke slik ned i cupcaken er både sjovt og giver en rigtig god smag til dejen. Jeg er ikke selv verdensmester til at lege med frosting, men til arrangementet havde jeg hjælp af min veninde. Så jeg må vidst hellere snart i gang med at opgradere mit frostingudstyr og så øve mig lidt på det.

Glutenfri og laktosefri cupcakes

Pernille H Petersen

, , , , , ,

One Response to Glutenfri og laktosefri vanilje cupcakes med surprise

  1. Karina 27. februar 2015 at 13:12 #

    Det ser jo virkelig lækkert ud 😉 Det må jeg prøve og lave en dag 🙂 Desuden vil jeg lige sige til dig at det er fedt med en glutenfri inspiration blog 😉

Skriv et svar