Glutenfri pizza på grill

Pizza

Jeg har efterhånden prøvet virkelig mange forskellige udgaver og måder at lave en glutenfri pizza på. Ikke altid med det store held. Derfor var begejstringen også stor i dette indlæg, da jeg fandt ud af et lokalt pizzaria laver glutenfri pizza.

At vi har en lokal i Odense som laver glutenfri pizza kommer jo desværre kun få af jer tilgode. Så derfor vil jeg dele den opskrift som jeg indtil nu har fået de bedste resultater med. Det kræver dog en grill og en pizzasten for at den bliver rigtig god, så jeg håber ikke jeg taber for mange af jer på vejen.

Desuden er det fantastisk at man får et godt resultat ved at lade dejen koldhæve, på den måde kan det man også nå det i hverdagen. Man kan lave dejen klar om aftenen og bare rulle det ud når man kommer træt hjem fra arbejde. Lettere bliver det vidst ikke.

Ingredienser – Glutenfri pizza (2 stk)

Glutenfri pizzamel fra Rema1000
25 g gær
260 ml vand
25 g oliven olie
1/3 tsk salt
1/2 tsk Psyllium (kan købes her)
1 frisk mozzarella
Kødskåret til carpaccio
1/2 pakke glutenfri cocktailpølser
1 ds flåede tomater
1 løg
1 fed hvidløg
1 tsk sukker
1 håndfuld frisk timian og oregano

  • Opløs gæren i det fingervarme vand
  • Tilsæt psyllium og olie og lad det stå i ca . 5 min
  • Tilsæt så pizzamel, salt og vand og ælt det godt
  • Lad det hæve i 1 time eller lad det stå natten over i køleskabet
  • Blend tomat, urter, løg, sukker og hvidløg godt sammen
  • Pynt din glutenfri pizza med tomatsauce, kød og ost
  • Læg den glutenfri pizza ud på grillen på en pizzasten (det er vigtigt stenen er meget varm når pizzaen lægges på, dette kan opnås ved at lægge et stykke brænde ned til kullene. Det skal ligge til det bliver til gløder og ikke ryger længere)
  • Lad den glutenfri pizza bage i ca. 10-12 minutter eller til du kan se den har en gylden farve rundt i kanten

Den kan også sagtens laves i ovnen med et godt resultat. Men på grill bliver bunden helt vildt sprød og den hæver rigtig flot. Så min anbefaling er, at udnytte det er sommer og man sagtens kan tænde op i grillen.

//Indlægget er lavet i samarbejde med REMA 1000

//Indlægget indeholder affiliate links

Pizza

Pernille H Petersen

, , , ,

6 Responses to Glutenfri pizza på grill

  1. Julie 3. september 2015 at 18:41 #

    Er Rema1000s glutenfri produkter fri for hvede?

    • Pernille 3. september 2015 at 22:21 #

      Nogle af produkterne er uden hvedestivelse 🙂 Denne pizzamel og deres lyse brødblanding er der ikke 🙂 Der er i en ny rugbrødsblanding og i en stor del af deres frostvare 🙂

  2. Frederikke 7. september 2015 at 19:29 #

    I kogebogen “Nul hvede” er der en rigtig god opskrift på pizzadej, som også bliver god i almindelig ovn. Dejen er glutenfri 🙂

    • Pernille 10. september 2015 at 11:32 #

      Hej Frederikke 🙂 Tusind tak for tippet, det vil jeg lige se nærmere på 🙂

  3. Cecilia Poulsen 3. november 2017 at 19:00 #

    Hej! Jeg kommer tilfældigvis fra Odense, hvilket pizzaria er der tale om? hihi 😀

    • Pernille 7. november 2017 at 18:22 #

      Hej Cecilia, det er Rosticeria som kan lave rigtig gode glutenfri pizzaer 🙂 Du kan også få glutenfri på Gorms, som nok er endnu bedre 😀

Skriv et svar