Glutenfri rabarbermousse med gele og karamelliserede nødder

Glutenfri rabarbermousse
Glutenfri rabarbermousse

En glutenfri rabarbermousse er en frisk og syrlig dessert som egner sig rigtig godt til årstidens fede grillmad. Det er simpelt at lave og skal du have gæster er det let at lave dagen inden. Det er eneste naturligt glutenfrie ingredienser og kræver ikke ret mange forskellige ingredienser. Har du rabarber i haven er det oplagt at koge rigeligt med saft, så har man til fremtidige desserter eller gode læskende drikke.

Jeg har i denne opskrift anrettet i små portioner, ganske Corona-venligt. Men det kan også sagtens laves i en stor form, i så fald ville jeg bytte om på rækkefølgen så du har de karamelliserede nødder nederst, dernæst den glutenfri rabarbermousse og til sidst gelen rent på toppen, men det er selvfølgelig op til dig.

Ingredienser Glutenfri rabarbermousse med gele og karamelliserede nødder (8 pers)

Glutenfri Rabarbermousse

4 dl fløde
6 blade husblas
3 æggehvider
3,5 dl rabarbersaft (Find opskrift HER)

8 små glas (jeg har brugt nogle som DISSE)

Rabarbergele

3 blade husblas
1 dl rabarbersaft (Find opskrift HER)

Karamelliserede nødder

50 g mandler
1/2 dl kokosmel
1/4 dl vand
1/2 dl sukker
8 blad citronmelisse (kan undlades)

  • Først laves rabarbermoussen ved at lægge husblas i blød i koldt vand i en lille gryde
  • Pisk æggehviderne stive i en ren skål
  • Pisk i en anden skål fløden til fast flødeskum (fløden må ikke være iskold, i så fald lad den stå på bordet et par minutter inden du fortsætter)
  • Hæld vandet fra husblassen og kram det værste vand ud af bladene
  • Opvarm husblassen sammen med 1 dl rabarbersaft
  • Tag gryden af komfuret og hæld resten af rabarsaften i gryden
  • Hæld massen i din skål med flødeskum under omrøring
  • Vend de nænsomt piskede æggehvider i rabarberskummen
  • Anret (evt med sprøjtepose) i små glas, jævn toppen ud og sæt på køl
  • Når moussen har sat sig (lad den gerne stå natten over hvis muligt) laves gelen ved at lægge husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter
  • Hæld vandet fra og kram det værste vand ud af bladene
  • Opvarm i en gryde med rabarbersaften til bladene er opløst
  • Lad den køle lidt af og hæld den gennem en lille sigte over din mousse
  • Sæt på køl en times tid
  • Lav de karamelliserede nødder ved først at hakke mandlerne groft
  • På en pande opvarmes sukker, vand og kokosmel
  • Lad det koge op og hæld de hakkede mandler på panden
  • Rør rundt til det får en gylden farve eller der trækkes små tråde på nødderne
  • Lad det køle af på et stykke køkkenrulle
  • Fordel på gelelaget inden servering
  • Tilføj eventuelt et lille blad citronmelisse

Find mine andre glutenfri desserter lige HER.

Glutenfri rabarbermousse
Pernille H Petersen
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.