Glutenfri tacos

Tacos

Det kan snart ikke være gået nogens næse forbi at jeg er en enormt stor tilhænger af mexicansk og især glutenfri tacos. Derfor skulle der heller ikke meget overtalelse til, da min kæreste forleden gerne ville have tacos til aftensmad.

Det er på sin plads at fortæller jer lidt om mine egne tips når man spiser glutenfri tacos. Jeg handler altid i Rema1000, deres eget mærke har tacoskaller uden gluten. Det er langt billigere end at købe dem fra Santa Maria, som også er glutenfri, men dem køber jeg kun, når jeg ikke er i nærheden af en Rema.

Er man glad for taco-sauce, skal man være vågen og læse godt på ingredienslisten. Som I kan læse HER, er jeg før blevet snydt af den lille satan. Heldigvis, kan jeg ikke ret godt lide det, så køber det faktisk ret sjældent, medmindre jeg spiser sammen med nogle, som gerne vil have det.

Det er en god ret fordi man kan bruge forholdsvis billige ingredienser, som er naturligt glutenfri og samtidig have et lækkert måltid. Er i lige så glade for guacamole som jeg, så kan i finde min opskrift HER.

Ingredienser – glutenfri taco (2 pers)

1 pk Glutenfri Tacoskaller
400 g hakket oksekød
3 spsk olie
Salt & Peber
2 spsk Kartoffelkrydderi fra Urtekram (kan køber her)
1/3 agurk
3 tomater
1 ds majs
¼ iceberg salat
Revet mozzarella ost

  • Forvarm ovnen på 200 grader
  • Svits kødet i en gryde med lidt olie og tilsæt derefter krydderierne
  • Skær grøntsagerne ud i fine tern
  • Varm dine tacoskaller i 1 min

Der findes aldrig en delikat måde at spise sådan en taco-fætter. Så selv om det er en vinder på en date, da man ikke skal komme slæbende med sine glutenfrie erstatninger som pasta, mel, osv, men det er bare aldrig kønt når det skal til mund fra tallerken. Jeg bruger personligt “smadder det hele sammen og nyd”-strategien! Jeg nåede dog lige at tage et par nydelige billeder forinden.

//Indlægget indeholder affiliate links

Tacos

Pernille H Petersen

, , , , ,

4 Responses to Glutenfri tacos

  1. Natascha 27. februar 2015 at 18:44 #

    Det ser lækkert ud!
    Jeg har et spørgsmål, som dog ikke omhandler tacos hehe.
    Hvordan får du det hvis du spiser noget med gluten? Ikke bare en lille mængde, men fx en thebolle.
    Jeg er selv ved at blive undersøgt for glutenallergi, og skal have lavet en biopsi af tyndtarmen. Men fordi jeg har “selvdiagnostiseret” mig selv og udelukket alt gluten i 3 måneder, skal jeg nu indføre det i min kost igen, som provokations kost, så de kan få en ordentlig biopsi.
    Jeg har “kun” spist gluten i 2 dage nu og i går aftes var den helt gal med maven og opkast, som jeg aldrig har prøvet før. Øv

    • Pernille 27. februar 2015 at 18:51 #

      Tusind tak Natascha 🙂
      Jeg har ikke spist større mængder gluten så som en bolle, siden jeg blev diagnostiseret med cøliaki. Men de få gange hvor jeg har fået mad med små mængder gluten, så reagerer jeg ved mavekramper, ingen energi, svimmelhed og manglende overskud i flere dage og et par få gange, har jeg også kastet rigtig meget op. Jeg tror, det er ret individuelt hvordan man reagerer. Men kan godt nikke genkendende til din reaktion. Du må holde ud indtil undersøgelsen skal finde sted.
      Jeg håber, de snart finder ud af hvad du fejler 🙂

  2. Maria 13. august 2017 at 14:35 #

    Mon alm taco skaller ikke allerede er fri for gluten? Når man læser på pakken står der bare majsmel, palmeolie og salt. Det er jo ikke hvedemel eller indeholdende gluten.
    Alm taco skaller er vist ok at spise.

    • Pernille 14. august 2017 at 15:35 #

      Hej Maria

      Tak for din besked – dejligt vi kan hjælpe hinanden 🙂
      Jeg har selv tidligere stødt på nogle af de billige mærker, som indeholder gluten. Men jeg ved at dem fra Santa Maria er ok 🙂

      Pernile

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.