Hvid lakridskonfekt

2014-11-14 17.09.18-1

Odense Marcipan har været så søde, at sende mig en lidt tidlig julegave propfyldt med marcipan. Derfor har jeg de sidste dage leget i køkkenet med konfekt og andre lækre julesager. Jeg elsker lakrids og sørme om Odense Marcipan ikke har været så geniale at lave en marcipan med lakridssmag, som er glutenfri. Ud over at lave lækre produkter, har de også en masse spændende opskrifter på deres hjemmeside. Jeg har derfor startet ud med at bruge denne opskrift bare uden appelsin.

Ingredienser (18 kugler)

150 g Odense Marcipan – lakrids
100 g Hvid chokolade fra Odense Marcipan
2 tsk Lakridspulver – Raw Liquorice powder fra Johan Bülow

  • Skær marcipanen ud i 18 stykke og tril den til kugler.
  • Smelt 2/3 af den hvide chokolade over vandbad.
  • Tag det af vandbadet og hæld derefter den sidste 1/3 chokolade i skålen, og lad den varme chokolade stille smelte det.
  • Overtræk marcipankuglerne med hvid chokolade.
  • Drys med lakridspulver, frysetørret hindbær eller andet lækkert.

Kombinationen af lakrids og den hvide chokolade er bare rigtig god. Jeg toppede dem med lakrids granulat, som bare gør lakridssmagen endnu kraftigere. Frysetørret hindbær gør det faktisk også ganske godt. Men jeg er altså mere en lakridspige…

2014-11-15 13.31.55-1

//Sponsoreret indlæg.
Pernille H Petersen

, , , ,

5 Responses to Hvid lakridskonfekt

  1. Marianne Galver 15. november 2014 at 21:11 #

    Er Odense marcipan helt glutenfri. Synes at ha læst at det ikke var…… Er ny i denne verden 😉

    • Pernille 15. november 2014 at 21:15 #

      Ja, det er den Marianne 🙂 Min diætist og Odense Marcipan siger den er glutenfri 🙂

    • Pernille 18. november 2014 at 10:15 #

      Både Odense Ren Rå Marcipan og Odense Bagemarcipan er glutenfri. Dog ikke naturligt fri for gluten da de anvender glucosesirup i deres marcipaner og den glucosesirup oprindeligt er fremstillet udfra hvedestivelse. Det betyder at hvis man er meget sensitiv skal man mærke efter om man reagerer på at spise det. Men det ligger langt under den grænseværdi, som gør at man godt må kalde det glutenfrit. Jeg er selv ret sensitiv og har ingen problemer med at spise det 🙂 Cøliaki er jo en sygdom som ikke altid opfører sig ens fra person til person.

  2. Bettina 16. november 2014 at 22:06 #

    Jeg læste i går på nettet , at Odense marcipan er tilsat glucosesirup fremstillet på hvede, at de ikke kan måle lavere indhold end det, der angives som glutenfrit. Det må alt andet lige betyde at sensitive ikke kan tåle denne marcipan , men skal købe en sukkerfri variant.

    • Pernille 18. november 2014 at 10:17 #

      Både Odense Ren Rå Marcipan og Odense Bagemarcipan er glutenfri. Dog ikke naturligt fri for gluten da de anvender glucosesirup i deres marcipaner og den glucosesirup oprindeligt er fremstillet udfra hvedestivelse. Det betyder at hvis man er meget sensitiv skal man mærke efter om man reagerer på at spise det. Men det ligger langt under den grænseværdi, som gør at man godt må kalde det glutenfrit. Jeg er selv ret sensitiv og har ingen problemer med at spise det 🙂 Cøliaki er jo en sygdom som ikke altid opfører sig ens fra person til person.

Skriv et svar