Julesovs og godter

Mit julebarometer stiger stødt dag for dag. I dag står den nemlig på mini-jul sammen med min kæreste og hans forældre. Det er intet mindre end fantastisk. Det indebærer både and, brune kartofler og sovs! Mmm.. Massere af sovs. Og da det jo er ved at være oppe over, tænker jeg, at ingen tager skade af lige at få et indlæg med reference til denne brune sovs, som jeg skrev om i forbindelse med Mortens aften.

For en god ordensskyld får I også opskriften her en gang til.

  • I en gryde samles lidt fedt fra anden/flæskestegen/hvad du nu skal bruge den brune sovs til.
  • Her til tilsætter du så mælk og fløde i samme mængde, som du ønsker din sovs.
  • Koger du samtidig kartofler, så giver det en rigtig god smag lige at tilsætte et par dl af kartoffelvandet også.
  • Tilsæt sovsekulør.
  • Bring hele svineriet i kog og nu er det, at magien sker.
  • I et glas blander du 1-2 spsk maizenastivelse og ca. 0,5 dl vand. Rør godt rundt, så der ikke er klumper.
  • Langsomt tilsættes små mængder af din maizenablanding til gryden med sovs.
  • Det er vigtigt ikke at tilsætte for meget ad gangen, da det først tykner sovsen, når det koger. Så hvis man er for rundhåndet med maizenablandingen og sovsen først senere koger, ender du med at skulle skære sovsen ud med kniv og gaffel.
  • Smag til med salt og peber.
  • Lag sovsen koge i nogle minutter.
  • Server!

Der ud over er der den sidste opskrift på julegodter. Nemlig pebermyntepastiller. De er super hurtige at lave og smager simpelthen så godt.

2014-12-07 16.44.49-1

Ingredienser (40 stk)

1 bægre pasteuriserede æg
10 dråber pebermynteolie
270 g flormelis
100 g mørk Odense chokolade

  • Pisk pebermynteolie og æggehvider sammen.
  • Tilsæt langsomt flormelissen til du får en sammenhængende masse.
  • Fyld en sprøjtepose og tryk den ud i passende størrelse pastiller.
  • Smelt chokoladen og placer en lille klat på hver.
  • Lad dem tørre 2-3 timer og opbevar dem i en lufttæt bøtte.

Det var lidt et møv at få dem rigtig pæne, men de smager helt fantastisk. Plus, jeg har læst, at flere snyder og bruger chokoladepastiller, som de trykker i fremfor at lege med smeltet chokolade.

Har I lyst til flere julegodteopskrifter, så kan i finde det HER.

//Sponsoreret Indlæg
Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.