Karbonader med broccolisalat

I går var det min søde mor, som stod for menuen, I know, men når der lokkes med absolutte ynglingslivret, så sætter jeg kursen forbi hurtigere end en teenager får bundet en Mokaï. Menuen stod altså på karbonader med en sprød efterårs-broccolisalat. Jeg vil ikke byde på så meget snak i dag, så her får I opskriften.

 

2014-10-26 18.26.01-1

Ingredienser broccolisalat (3-4 personer)

25 g hasselnødder
0,5 tsk fennikelfrø
2 tsk salt
½ tsk sukker
1 bundt broccoli, ca. 500g
kogende vand
1 citron
3 avocadoer
3-4 spsk olivenolie

  • Rist hasselnødderne på en varm og tør pande til de får en gylden farve.
  • Rist derefter fennikelfrøene på panden og knus dem i en morter.
  • Når hasselnødderne er kølet af gnides skallerne af med et stykke køkkenrulle og de hakkes groft.
  • Bland nødder, fennikel, salt og sukker sammen.
  • Del broccolien i mindre stykker, læg det i kogende vand og lad det trække under låg i 5 minutter.
  • Hæld derefter vandet fra og lad broccolien dryppe af i en si.
  • Skær avocadoen ud i små tern og vend det forsigtigt i broccolien.
  • Hæld saften fra citronen over blandingen.
  • Drys med frø og nøddeblandingen.

Vi fik som sagt denne lækre salat med karbonader eller krebinetter, om man vil. Nu er jeg fra Fyn, så jeg vil holde på, at det hedder karbonader. Ved I ikke, hvordan I laver de små lækkerier, så får I også lige opskriften her.

Ingredienser ( 3-4 personer)

600 g hakket kalv og flæsk
1 æg
5 spsk glutenfri rasp
Smør
Salt & peber

  • Form kødet i passende størrelse.
  • Slå ægget ud og rør det godt rundt og hæld den glutenfri rasp og lidt salt på sin egen tallerken med en tsk salt og lidt peber i.
  • Vend nu kødet først i æg og derefter den glutenfri rasp.
  • Steg på panden i smør.
  • Server med fx broccolisalaten, smørsovs og kartofler.

Det er bare knald godt og rigtig dansk mad. Jeg synes, det passer perfekt til sådan en rigtig efterårsweekend. Jeg håber, I alle har haft en super god start på ugen og husket at stille uret rigtigt.

2014-10-26 18.31.23

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.