Kylling med broccoli-bites

Det er tid til endnu en opskrift, som er udviklet til det glutenfrie opskriftsunivers hos REMA1000. Nemlig lækker saftig kylling med smagfulde broccoli-bites. Jeg har flere gang tænkt på at begive mig ud i at udvikle en lidt sundere pangdang til pommes og især rösti. Disse er simpelthen så lækre bløde inden i og stadig sprøde uden på. Desuden mætte de virkelig godt og kunne også være en god måde at få lidt grøntsag i børn eller andre som måske ikke lidt klapper i hænderne når der kommer grønt på bordet.

Kylling med broccoli-bites

Kylling med broccoli-bites

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad, Tapas
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 2 kyllingfillet eller 4 stykker Kylling med skind og ben
  • 1 frisk gren timian (kan erstattes af oregano)
  • 250 g broccoli
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 50 g revet cheddarost
  • ½ dl glutenfri rasp
  • 2 spsk. hakket persille
  • olie
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Opvarm ovnen til 210 grader.
  • Kyllingene steges kort på en brand varm pande med lidt olie og drysses med salt og peber samt tilsættes friske urter.
  • Kom det i et ildfast fad eller brug panden hvis den tåler ovn og steg i ovnen i ca. 15 minutter (30 hvis det er kylling med skind og ben).
  • Hak eller riv broccoli og løg rigtig fint og kom det i en skål..
  • I skålen tilsættes æg, ost, rasp, persille sammen med 1 tsk. salt og 0,5 tsk. peber.
  • Bland det grundigt sammen og lad det stå og samle sig i 5 minutter.
  • På en bradepande placeres et stykke bagepapir som pensles med olie.
  • Med en ske eller hænderne formes små mini bites (ca. 1 cm x 4 cm), som placeres på bagepladen.
  • Kom pladen med bites i ovnen og lad dem bage til de er gyldne og sprøde (ca. 18-25 minutter). Eller steg i en AirFryer I 12 minutter på 195 grader.
  • Vend dem gerne halvvejs så de bliver sprøde på begge sider.

Det er super let at lave og det gør sådan en tallerken endnu mere farverig og lækker. Jeg lavede en enkel dressing til med skyr, lidt ketchup og chiliflager.

Server med cherrytomater bagt i ovnen penslet med hvidløg, timian og salt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pernille

, , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.