Marcipan og nougatdrøm

2014-11-14 20.43.23-1

En del af min weekend har gået med fødselsdagsforberedelser. Og yes, jeg har snart udsigt til gaver, gæster og hygge. I morgen er det min fødselsdag, hvor der skal hygges med familien, og lørdag står den på flere gæster og mere fejring. Så jeg har, sammen med min mor, testet lidt søde sager, som både kan bruges som julekonfekt og kaffesødt til gæster.

En af de ting vi kom op med, blev disse små bidder. En skøn kombination af marcipan og nougat, som helt klassiske konfekt, men på en pæn måde. Det kan være, at det er noget af det, jeg skal servere for nogle af mine gæster, det var i hvert fald let at lave og smagte skønt.

Ingredienser (20-25 stk)

80 g mandler
160 g nougat
270 g Odense Marcipan
100 g mørk chokolade 55% fra Odense Marcipan

  • Smelt nougaten over et vandbad.
  • Smut imens mandlerne ved at lægge dem i blød i kogende vand og derefter pille skrællen af.
  • Hak mandlerne fint.
  • Når nougaten er smeltet blandes det med mandlerne. OBS gem en lille håndfuld mandelstykker til at pynte med på toppen.
  • Hæld nougat og mandelblandingen over i et lille fad beklædt med bagepapir. Jeg brugte et fad med målene 15×15 cm.
  • Rul marcipanen ud til det har en jævn tykkelse med størrelsen på dit fad.
  • Stil det på køl.
  • Hak chokoladen fint.
  • Smelt 2/3 af chokoladen over et vandbad og tilsæt herefter den sidste 1/3 og lad det smelte sig selv.
  • Fordel det i et jævnt lag over marcipanlaget og drys med resten af de hakkede mandler
  • Dæk det over og lad konfekten stå på køl til den skal serveres.

En sikker ting med disse små, skønne marcipan- og nougatdrømme er, at hvis de ikke bliver sat på kaffebordet på lørdag, så skal de helt sikkert laves igen senere, når julemåneden er godt i gang. Det smager skønt og er ret så simpelt at lave.

Glutenfri konfekt

//Sponsoreret indlæg.
Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar