Mørbradgryde

Glutenfri mørbradgryde

Jeg har en genial ret, som jeg skylder jer opskriften på. Mellem jul og nytår var vi hos min kærestes forældre og de lavede en helt fantastisk glutenfri mørbradgryde, som jeg endnu ikke har kunne lade tankerne slippe.

De har brugt en grundopskrift fra Rema1000 som I finder her.

Jeg tilpasset den min cøliaki og undladt de ingredienser, som er besværlige at finde glutenfri. Hvilket også er et godt tip, hvis du ikke selv har cøliaki, men skal have en som gæst. Undlad det besværlige og erstat det med råvarer, som er naturligt glutenfri.

Ingredienser – glutenfri mørbradgryde (4 personer)

500 gram svinemørbrad
4 løg
2 gulerødder
1 pk Tulip bacon i skiver
1 pk brunchpølser fra Steff Houlberg
1 rød peber
2 dåse flåede tomater
1 spsk. tomatpuré
2 store tomater skåret i både
2 spsk. dijon sennep (sørg for at læse på den så du sikrer dig en glutenfri)
4 spsk. paprika (Vær opmærksom på, at paprika kan indeholde gluten)
1 spsk. frisk chili
1 bundt frisk basilikum
1 bakke cherrytomater
1/2 liter fløde
olie
salt og peber

  • Snit løg og chili fint, gulerødder i skiver og peberfrugten i stykker
  • I en gryde varmes lidt olie og mørbraden brunes godt
  • Tilsæt og steg halvdelen af baconen
  • Tilsæt løg, peberfrugt og gulerødder og lad det stege med i 5-10minutter
  • Tilsæt chili, flåede tomater og tomatpuré, rør det hele sammen og lad det koge op
  • Skru herefter ned, tilsæt fløden og lad retten simre i en halv time
  • På en pande varmes lidt olie og pølserne sauteres sammen med resten af baconen
  • Hæld pølseblandingen på toppen af gryden sammen med cherrytomater og top med basilikumblade
  • Server med ris eller blomkålsris

Jeg synes, den passer perfekt til et lørdagsindlæg, da vejret for tiden virkelig indbyder til en rigtig god gryderet. Desuden er den simpelthen så smuk, den er langt fra et kedeligt gryderets-look, derfor synes jeg også, den vil være genial gæstemad.

//Indlægget er sponsoreret af Tulip

Glutenfri mørbradgryde

Pernille H Petersen

, , , , ,

2 Responses to Mørbradgryde

  1. Susan B Jensen 17. januar 2015 at 17:19 #

    Hej. Lyder det ikke af meget med 1 liter piskefløde til 500 gr mørbrad ??

    • Pernille 18. januar 2015 at 15:56 #

      Hej Susan, du har helt ret. Der skulle have stået 1/2. Det er hermed rettet 🙂 Tak for det vågne øje 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.