Fiberindhold i Glutenfri brød

Jeg er del af en masse forskellige grupper inde på Facebook angående cøliaki, da jeg synes det er spændende at lade mig inspirere samt hjælpe andre (især helt nye med cøliaki) med de spørgsmål de måtte have.

En af de fede ting ved grupperne er at man både kan give og tage. Lige som jeg gerne vil med min blog – jeg giver inspiration til jer ved indsigt i min hverdag og når jeg spørger om inspiration, så får jeg som ofte et svar fra jer.

Forleden faldt jeg over denne Norsk artikel i netop denne gruppe på Facebook, som sætter fokus i fiberindholdet i glutenfri brød. De har lavet en undersøgelse over hvilket glutenfrie brød, der indeholder mest fiber. De er ranket med en karakter 1-5. Godt nok har de et par produkter i Norge, som vi ikke har i Danmark, men jeg synes alligevel jeg kan kende en del. Om ikke andet kan det øge opmærksomheden på fiber når man spiser glutenfrit.

Generelt er den glutenfri kost meget fiberfattig, hvilket jeg prøver at kompensere for, ved at jeg ofte tilsætter Psyllium (Husk) til min hjemmebag. Faktisk ikke kun hjemmebag, også kager, morgenmad osv. Hvilket også er grunden til, jeg som noget af det første her på bloggen, lavede indlægget “Fiber Husk”. Siden er jeg så blevet opmærksom på, at der findes mange forskellige udgaver af fiber of fra mange forskellige mærker og producenter. Fiberhusk består af loppefrøskaller også kaldet Psyllium. Så du kan altså købe FiberHusk, Psyllium eller loppefrøskaller. Alle produkter for det samme, indholdet af fiber varierer dog, det vil sige man ikke kan regne med at alle de forskellige produkter reagerer ens.

Eksempler på opskrifter med fiber kan I finde i bananpandekager som min frokost i dag HER, æggewraps som jeg ofte får til aften HER, gode frokost spinatboller HER og kammerjunker HER, men generelt gemmer det sig i rigtig mange af mine opskrifter. Det kan altså undlades, men da det ikke påvirker smagen men oftest kun positivt påvirker konsistensen kan jeg kun anbefale at bruge det når man kan.

Personligt bruger jeg enten Psyllium fra Finax eller FiberHusk. Hvordan sørger du for at få fiber nok på en glutenfri kost?

Bananpandekager

Pernille

, ,

2 Responses to Fiberindhold i Glutenfri brød

  1. signe 31. juli 2015 at 23:01 #

    Takk for at du setter fokus på fiber for oss med cøliaki! Jeg spiser havregrøt med chia-frø om morgenen, som skal være fiberrikt. Samt mye frukt, for eksempel kiwi. Lett å glemme at frukt er en god kilde til fiber.

    • Pernille 13. august 2015 at 14:38 #

      Tusind tak for din besked 🙂 Jeg spiser også selv chiafrø på smoothies, grød og oven på yoghurt. God pointe med at frugt også kan bruges! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.