Nytårsforret – 3 forskellige kanapeer

Sidste år valgte jeg at gå helt bananas med nytårsmenuen og havde mellem jul og nytår brugt oceaner af tid på at finde inspiration og ideer til, hvordan den helt igennem glutenfri menu skulle se ud.

Det var længe inden, der var tanker om glutenfrimagi – men heldigvis havde min veninde taget en masse billeder af de tre retter. Det er derfor muligt, ikke blot at dele opskrifterne med jer, men også vise lidt frem i billeder. Men er der lidt for uskarpt eller for meget konfetti, er det altså derfor – jeg håber I overlever 🙂

Jeg vil derfor de næste dage dele en opskrift på en ret om dagen. Men er I lige så store planlægningsmennesker som jeg selv, så vil jeg allerede i dag løfte sløret for hele menuen.

Velkomst – dadler med bacon
Forret – 3 glutenfri kanapeer med Serano skinke og æggestand, kylling med wasabi og tunmousse med avocado.
Hovedret – langtidsstegt kalvemørbrad med kartoffelkage og jordskokkechips.
Dessert – Syltede pærer på chokoladebund.

Jeg plejer altid at servere dadler med bacon til en lille velkomsthaps. Det passer sig så fint at have lidt at tygge i til dronningens nytårstale. Jeg har tidligere skrevet om dem HER.

Men ellers så starter vi i dag med forretten som er 3 forskellige glutenfri kanapeer.

2014-12-28 16.02.41

Ingredienser – ingefærkylling med wasabicreme(4 pers)

1 tsk revet ingefær
1 finthakket fed hvidløg
1 tsk glutenfri tamari (soyasauce)
1 stort kyllingebryst
Olivenolie til stegning
¼ agurk
3 tsk glutenfri mayonnaise (jeg bruger altid Hellmanns)
½ tsk wasabi
2 skiver glutenfri brød

  • Rør ingefær, tamari og hvidløg sammen
  • Brun kyllingekødet på begge sider på en pande
  • Kom kyllingen i et ovnfast fad hæld ingefærdressingen over
  • Steg det i ovnen på 200 grader i ca. 14 min eller til det er gennemstegt
  • Skær agurken i helt tynde skiver
  • Rør wasabien sammen med mayonnaisen
  • Skær brødet ud i passende størrelse (jeg synes, det var sjovt at bruge en stor rund form, så det ikke bare var firkantet)
  • Rist brødet på panden i lidt olie til det er sprødt på begge sider
  • Skær kyllingekødet i tynde skiver
  • Anret nu kyllingen på brødet, læg en skive agurk oven på og pynt med wasabicreme

Ingredienser – skinke med æggestand (4pers)

2 æg
½ dl vand
½ tsk salt
peber
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket purløg
4 skiver skinke enten serano eller parma
2 skiver glutenfri brød
Olie

  • Pisk æg let sammen med vandet
  • Rør salt, peber og krydderier i
  • Kom æggemassen i små silikoneforme (jeg brugte muffinsforme) men kun 2/3 af formen må fyldes
  • Dæk formen med alufolie
  • Læg et par stykker køkkenrulle i bunden af en gryde
  • Stil formene med æggemasse her på og fyld kogende vand i gryden til halvt op på formene
  • Læg låg over gryden og lad det stå i ca. 30 min
  • Vandet skal hele tiden være lige under kogepunktet
  • Køl æggestanden af og skær den i tynde skiver når den er helt kølet af
  • Skær brødene i passende stykker og steg dem sprøde i olie
  • Anret skinke og æggestand på brødet. Pynt med ekstra persille.

Ingredienser – Avocado og tunmousse (4 pers)

1 moden avocado
1 lime
1 ds tun
4 spsk mayonnaise
1 tsk Husk/loppefrøskaller
2 skiver glutenfri brød
olie

  • Skær avokadoen ud i tynde skiver
  • Rør mayonnaisen med Husk og tun og smag til med salt og peber
  • Skær brødet ud i passende skiver og steg dem sprøde i olie
  • Anret avocado skiverne på brødet og anret en lille spsk tunmousse oven på

Dette var de 3 glutenfri kanapeer, som jeg diskede op med. Som sådan kan man jo anrette disse små lækre haps’ere på mange forskellige måder og varianter. Skrider det, kan man med fordel lige stikke en tandstik igennem. Jeg lavede lidt ekstra af hver, som blev sat på bordet foruden den lille anretning med en af hver pr person.

Jeg synes, de var ret sjove at lave, selv om der var en del at handle og jonglere med. Det var også ret lækkert ikke at få en kæmpe portion ’et eller andet’ men kun lige få stillet den værste sult, og samtidig have en masse plads i maven til hovedretten.

2014-12-28 16.02.41

Pernille H Petersen

, , , , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar