Opskriften på vores glutenfri bryllupskage

Jeg har glædet mig så meget til at lave dette indlæg. For siden jeg viste billeder af vores bryllupskage og skrev lidt om mine overvejelser i udvælgelsen, så har et par stykker af jer skrevet og spurgt om en opskrift.

Vi var som sagt så heldig at min dygtige veninde har stået for at lave kagen. Der blev brugt materialer fra Odense Marcipan og faktisk, så stammer dele af opskriften også fra deres hjemmeside. De har nemlig en rigtig god side med mange lækre opskrifter og en af dem er en vanvittig god hvid chokolademousse.

Vi valgte at gå med nøddebunde, da de foruden en sød og lækker smag også er lettere at håndtere hvis man står og skal bage sådan en selv i et normalt køkken uden fancy udstyr. Det smarte er nemlig at fryse dem forud for at kagen samles og på den måde kan man både splitte bagningen op i etaper men også få nogle bunde, som er saftige og lækre på dagen.

For at opnå en tilpas sødme og syrlighed i kagen valgte vi et lag med hvid chokolademousse og et med skovbær. Vi elsker skovbær og kombinationen af det syrlige med det søde. Det gjorde også at kagen blev knapt så kvalm som nogle bryllupskager godt kan være.

Det ydre udseende var primært Mie som bød ind med ideer til ud fra mine mange pinterest pins, jeg synes den bare blev så fin uden at være for yndig. Perfekte kombination af smuk og uperfekt.

Kagen blev simpelthen over alt forventning og vi havde så meget tilbage at vi stadig kan tage et lille stykke op af fryseren. Hvilket er fantastisk da man straks bringes tilbage til de mange gode minder.

Til information så er opskrifterne her tilpasset en kage på Ø24. Det passer til ca. 18 personer og hvis man selv vil begive sig ud i en bryllupskage i flere etager påregn da ca. 1,5 dl kage pr. gæst. Mindre eller mere alt afhængig af hvornår kagen skal serveres, eftermiddag spiser gæsterne en del mere end hvis den serveres i stedet for dessert eller efter en 3-retters menu.

Mandelbund (Ø24)

4,5 æggehvider (ca. 140 g)
130 g sukker
150 g mandler (med skal) – fint hakket
3/4 tsk. bagepulver
Korn fra 1 vaniljestang

  • Æggehvide piskes til det skummer og sukkeret tilsættes.
  • Piskes til det er sejt og danner toppe.
  • Bland mandlerne med bagepulver og vanilje (som med fordel kan moses sammen med en smule sukker) og vend forsigtigt i marengsen.
  • Fordel i en bagering/springform Ø24 med bagepapir i bunden.
  • Bages i 20-25 min ved 175 grader.
  • Lad bunden køle af inden den løsnes fra formen.
  • Bag i alt 3 af disse.
  • Når de er afkølet lægges den ene ned i en bagering Ø24 beklædt med kageplast.
  • Placer gerne bunden på det fad kagen skal serveres på

Hvid Chokolademousse

4,5 blade husblas
1,5 dl sødmælk
260 g Odense Hvid chokolade, hakket
3,75 dl piskefløde

  • Husblas ligges i blød i koldt vand i ca. 15 min.
  • Kog sødmælk op, tag den af varmen, og smelt den vredne husblas heri.
  • Tilsæt den finthakkede hvide chokolade og rør til det er smeltet.
  • Afkøl til stuetemperatur.
  • Pisk fløden til let skum og vend i cremen lidt ad gangen.
  • Hæld moussen ovenpå den nederste mandelbund i kageringen.
  • Stil i fryseren 1-2 timer til den er blevet fast.
  • Når moussen er fast placeres endnu en bund ovenpå.

Skovbærmousse

4 blade husblas
1 vaniljestang
2,25 spsk. rørsukker
225 skovbær, frost
1 økologisk citron, saft og skal
2,25 dl piskefløde

  • Husblas ligges i blød i koldt vand i ca. 15 min.
  • Skrab kornene fra vaniljestangen ud og mos dem sammen med lidt af sukkeret.
  • Kog vaniljesukker, det resterende sukker, skovbær, skal og saft fra citronen, op i en gryde i ca. 10 min.
  • Tag det af varmen og sigt massen.
  • Smelt husblas i den varme saft og lad det køle af.
  • Imens piskes fløden til let skum.
  • Vend flødeskum forsigtigt i saften lidt ad gangen.
  • Hæld moussen ovenpå den 2. mandelbund i kageringen og placér den sidste mandelbund forsigtig ovenpå.
  • Stil kagen på køl til dagen efter eller på frost i min. 3 timer.

Befri kagen fra kagering og kageplast. Overtræk med ekstra hvid marcipan fra Odense Marcipan (kan købes HER eller HER).

Pynt bestod af spiselige blomster, friske bær og masser af guldglimmer (kan købes HER).

Pernille

, , , ,

11 Responses to Opskriften på vores glutenfri bryllupskage

  1. Sofie 18. juli 2018 at 14:24 #

    Super fin og samtidig uhøjtidelig kage, elsker det!
    Må man spørge hvor I har købt de spiselige blomster og det fine “skilt” i har på toppen af jeres kage, med navnene?

    • Pernille 20. juli 2018 at 10:48 #

      Hej Sofie,

      Kan se du fik fat på mig på Instagram omkring toppen 🙂 Men blomsterne er købt ved den lokale blomstermand/grønthandler i Odense, hvis du er herfra bor de ved Folkebo. Man kunne få en fin lille bøtte med blandede blomster for 40 kr mener jeg det var. Men har i et grønttorv eller en blomstermand i dit lokale område er jeg sikker på de kan hjælpe 🙂

  2. Ida 4. oktober 2018 at 21:25 #

    Hej Pernille,

    Kan kagen laves i forvejen og fryses ned? Har ikke mod på at stå med den dagen før brylluppet, men et par dage før er fint.

    Mange hilsner Ida

    • Pernille 5. oktober 2018 at 13:55 #

      Hej Ida.
      Selve bundene kan godt laves i god tid og fryses. Men nu har vi frosset rester af vores ned og spist efterfølgende og mousserne bliver mere bastande og mindre luftige ved at blive frosset. Så måske du skal lave en prøve inden du beslutter dig?
      Du skal være opmærksom på at friske blomster og bær “safter” hurtigt, det vil sige, resultatet bliver bedst ved at den pyntes på selve dagen. Måske du har en veninde som kan hjælpe med netop den opgave?
      Det ville være mit råd 🙂

      Rigtig meget held og lykke med det – Og stort tillykke med dit forestående bryllup 🙂

  3. Nanna Hakonsen 15. juli 2019 at 10:00 #

    Hejsa
    Er lidt i tvivl i forhold til opskriften :p Du skriverm at den er lavet til ø24, men hvilke mål er de andre ”kager”? og er det alle de 5 lag/kager som opskriften er til eller bare til den ene kage (den nederste i opstillingen)? Håber du forstå hvad jeg mener.

    Vh Nanna

  4. camilla 18. oktober 2020 at 15:13 #

    hej
    hvad har du smurt kagen op med inden du kom marcipan på

    hilsen camilla

  5. Sofie 25. maj 2021 at 12:52 #

    Hej. Kagen lyder så lækker, og som en god mulighed til vores bryllup. Hvor mange personer var hele den store kage til, og hvilken størrelse var de forskellige etager?
    Hilsen Sofie

  6. Gitte Rasmussen 9. juni 2021 at 17:50 #

    Skal jeg gange ingredienserne til bundene med 3, eller er det beregnet til 3 bunde?

    • Pernille 7. februar 2022 at 21:46 #

      Den er beregnet til 3 bunde 🙂

  7. Jeppe 4. juli 2022 at 11:45 #

    Hej Pernille,

    Vi skal afholde bryllup til september og bryllupskagen skal være glutenfri.
    Dem vi troede kunne lave kagen har netop meldt tilbage at de ikke kan den dag.

    Jeg vil derfor høre om din veninde, der stod for at lave jeres, kunne have mod på at begive sig ud i endnu en.
    Måske jeg kan komme i kontakt med hende på en måde?

    • Pernille 4. juli 2022 at 15:22 #

      Hej Jeppe
      Tusind tak for din henvendelse på bryllupskage. Det er desværre ikke noget hun længere gør.
      Jeg har lige været til et bryllup hvor de selv lavede kagen nogle uger før og frøs den ned. Jeg ved ikke om det er en mulighed for jer, hvis i har nogle i familien som er gode til at bage? 🙂

      Jeg håber meget i finder en løsning og får en fantastisk dag <3

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.