Peanutbutter cookies

2015-02-13 12.37.47-12015-02-13 12.37.02-1

Jeg har de seneste dage været i et forfærdeligt slik-humør. Oven i det, også i det mood, hvor det eneste jeg har lyst til er inde-hygge med en masse bagning.

Min mor fik forleden den ide, at i stedet for mel, smør og sukker kunne man bruge kikærter til bagning. Derfor kastede vi os ud i et forsøg på en cookie dough lignende chocolate cookie lavet på kikærter.

De smager udsøgt især, når de er lune og chokoladen stadig smeltet. Det er ikke en knasende cookie, men den har en dejlig sødme og god smag af peanutbutter.

Ingredienser – peanutbutter cookies (17-18 stk)

220 g kikærter på dåse
2 tsk vaniljesukker
165 g peanutbutter (gerne så rent som muligt så den ikke indeholder for meget olie – jeg brugte den fra Urtekram)
80 g Akacie honning
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
90 g hakket glutenfri mørk chokolade

  • Blend alle ingredienser bort set fra chokolade sammen
  • Hak chokoladen og rør den i dejen
  • Med våde fingre formes dejen til cookies (4-5 cm)
  • Bages i 10 min ved 175 grader (ikke varmluft)

Man kan også forme dem som små toppen for en mere kaget smag. Jeg er dog selv mest til den flade og mere cookie-lignende form.

2015-02-13 12.39.19-1

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar