Persillepesto – Glutenfri

Reklame//Indlægget er sponsoreret af REMA1000

Persillepesto

Det er efterhånden noget tid siden at en veninde præsenterede mig for en portion hjemmelavet pesto. Det er første gang jeg sådan rigtig har smagt det hjemmelavet og blev derfor blæst helt bagover hvor godt det smager og hvordan konsistensen bare slår en købt pesto med flere kilometer.

Siden har jeg eksperimenteret lidt og er blevet rigtig glad for denne persillepesto. Det smager af meget mere og er genialt til at pifte lidt kedelige kyllinge- eller pastaretter op i en hurtig og travl hverdag.

Jeg har udviklet opskriften til Rema1000’s glutenfrie opskriftsunivers, så i finder også opskriften HER. Jeg har til min persillepesto kun brugt persille, men man kan også sagtens kombinere persille og basilikum hvis man er til en rundere smag.

Persillepesto

1 bundt persille
20 g mandler
6 spsk god oliven olie
Saften fra ½ lime
25 g parmesan
1 tsk havsalt

  • Pluk alle bladene af persillen og kom dem i en skål.
  • Riv parmesanen i skålen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det hele godt sammen.
  • Med en stavblender blendes det sammen til en cremet pesto, er blanding for tør tilsæt da gerne mere olie.
  • Kom det i en lufttæt beholder og opbevar på køl.

Ønsker man en laktosefri udgave kan man sagtens undlade parmesanen, smagen er stadig helt fantastisk. Det er kun fantasien, som sætter grænser for man kan komme i. Man kan nemlig også sagtens udskifte mandlerne med pinjekerner.

Det er vigtigt at man opbevarer sin pesto i en lufttæt beholder i så fald kan den holde sig i køleskabet i et par uger.

Persillepesto

Pernille H Petersen

, , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar