Raw chokoladekage med nøddecrunch

Raw chokoladekage

Som jeg skrev i går, så hører der sig altså lidt lækkert til weekendhyggen. Derfor elsker jeg, at man kan lave kager, som smager absolut himmelsk uden der fyldes hverken sukker eller stivelse i.

Egentlig har jeg aldrig gjort mig reeet meget i raw opskrifter, da jeg altid synes, det er så pokkers dyrt. Et glutenfri liv er dyrt nok i sig selv. Men denne opskrift er rigtig god, da der ikke skal bruges særligt mange forskellige ingredienser. Desuden mætter sådan en kage altså helt vildt. 

Jeg lavede den i går aftes og der står stadig mere end en kvart inde i køleskabet efter, vi var 4, som havde spist af den. Det må man da sige er imponerende. Plus ret lækkert der også er til aftenkaffen på en lørdag!

Den kan holde sig et par dage, hvis den bare opbevares på køl. Den smager virkelig godt og det gode ved sådan en kage er, at den stadig holder blodsukkeret nogenlunde stabilt. Desuden er det en ret fed kage, hvilket gør, at den også mætter mere, hvilket gør man spiser mindre.

Raw chokoladekage

Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Kage
Antal 6 personer

Ingredienser
  

Bund

  • 50 g mandler
  • 50 g hasselnødder
  • 4 bløde dadler uden sten
  • 1 knsp salt

Fyld

  • 1 dl creme fra en dåse kokosmælk
  • 8 bløde dadler uden sten
  • 90 g 70% mørk chokolade, uden gluten
  • ¼ dl kokosolie
  • 2 tsk. vanilje ekstrakt eller vaniljepulver, hvis man er knap så striks

Sådan gør du
 

  • Blend dadler, hasselnødder, mandler og salt sammen til en fin masse
  • Tryk den ud i bunden på en springform (ca. 20 cm i diameter), jeg brugte bagepapir i bunden for at få et flottere snit, når man skærer i den. Det er vigtigt den også går lidt op af kanten.
  • Opvarm kokoscremen let
  • Blend det sammen med kokosolie, hakket chokolade, dadler og vanilje.
  • Hæld det over din nøddebund.
  • Lad den stivne på køl i ca. 1 time.
Raw chokoladekage 3
Pernille

, , , ,

12 Responses to Raw chokoladekage med nøddecrunch

  1. Catharina 10. januar 2015 at 15:20 #

    Hej!
    Hvilken størrelse springform har du brugt? 🙂

    • Pernille 10. januar 2015 at 15:26 #

      Hej Catharina 🙂
      Rigtig godt spørgsmål – det må jeg hellere få tilføjet 🙂 Den var 20cm 🙂

  2. Maria 11. januar 2015 at 21:09 #

    Så er den afprøvet og utrolig lækker.
    Kan klart anbefales

    • Pernille 11. januar 2015 at 21:45 #

      Tusind tak for din besked 🙂 Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂

  3. Sandra 12. januar 2015 at 18:04 #

    Tak for en lækker opskrift! Den smager virkelig godt og er super nem. Tilsatte lidt citronsaft og chili til cremen, så den ikke var så tung. Det er lækkert!

    • Pernille 16. januar 2015 at 10:26 #

      Tusind tak for din søde besked 🙂 Det er dejligt med noget feedback på de opskrifter jeg lægger op 🙂 Jeg tror da lige jeg selv skal prøve din version næste gang jeg giver mig i kast med den 🙂

  4. Viola 22. januar 2015 at 22:14 #

    hej hvor kan man købe glutenfri chokolade og hvad hedder den

    • Pernille 22. januar 2015 at 22:18 #

      Hej – jeg bruger altid enten chokolade fra Toms eller Odense Marcipan. De har nemlig både lys og mørk chokolade uden gluten til en ok pris 🙂

  5. Jannie 8. marts 2015 at 10:48 #

    Er kokos smagen meget gennemtrængede?

    • Pernille 9. marts 2015 at 13:09 #

      Uh, det er et svært spørgsmål. Jeg synes bestemt at man kan smage kokos’en. Men den smager mest af chokolade 🙂 Og bruger man kokosolie uden smag så nedsætter man smagen yderligere, hvis man ikke lige er til kokos 🙂

  6. Cindy Ballhorn 19. juli 2019 at 0:52 #

    Det er den beste kage ever! 🙂 Vores familie er hele vildt med den.

    • Pernille 24. april 2020 at 23:22 #

      Hvor er det dejligt at høre 🙂

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.