Som jeg skrev i går, så hører der sig altså lidt lækkert til weekendhyggen. Derfor elsker jeg, at man kan lave kager, som smager absolut himmelsk uden der fyldes hverken sukker eller stivelse i.
Egentlig har jeg aldrig gjort mig reeet meget i raw opskrifter, da jeg altid synes, det er så pokkers dyrt. Et glutenfri liv er dyrt nok i sig selv. Men denne opskrift er rigtig god, da der ikke skal bruges særligt mange forskellige ingredienser. Desuden mætter sådan en kage altså helt vildt.
Jeg lavede den i går aftes og der står stadig mere end en kvart inde i køleskabet efter, vi var 4, som havde spist af den. Det må man da sige er imponerende. Plus ret lækkert der også er til aftenkaffen på en lørdag!
Den kan holde sig et par dage, hvis den bare opbevares på køl. Den smager virkelig godt og det gode ved sådan en kage er, at den stadig holder blodsukkeret nogenlunde stabilt. Desuden er det en ret fed kage, hvilket gør, at den også mætter mere, hvilket gør man spiser mindre.
Raw chokoladekage
Ingredienser
Bund
- 50 g mandler
- 50 g hasselnødder
- 4 bløde dadler uden sten
- 1 knsp salt
Fyld
- 1 dl creme fra en dåse kokosmælk
- 8 bløde dadler uden sten
- 90 g 70% mørk chokolade, uden gluten
- ¼ dl kokosolie
- 2 tsk. vanilje ekstrakt eller vaniljepulver, hvis man er knap så striks
Sådan gør du
- Blend dadler, hasselnødder, mandler og salt sammen til en fin masse
- Tryk den ud i bunden på en springform (ca. 20 cm i diameter), jeg brugte bagepapir i bunden for at få et flottere snit, når man skærer i den. Det er vigtigt den også går lidt op af kanten.
- Opvarm kokoscremen let
- Blend det sammen med kokosolie, hakket chokolade, dadler og vanilje.
- Hæld det over din nøddebund.
- Lad den stivne på køl i ca. 1 time.
Hej!
Hvilken størrelse springform har du brugt? 🙂
Hej Catharina 🙂
Rigtig godt spørgsmål – det må jeg hellere få tilføjet 🙂 Den var 20cm 🙂
Så er den afprøvet og utrolig lækker.
Kan klart anbefales
Tusind tak for din besked 🙂 Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
Tak for en lækker opskrift! Den smager virkelig godt og er super nem. Tilsatte lidt citronsaft og chili til cremen, så den ikke var så tung. Det er lækkert!
Tusind tak for din søde besked 🙂 Det er dejligt med noget feedback på de opskrifter jeg lægger op 🙂 Jeg tror da lige jeg selv skal prøve din version næste gang jeg giver mig i kast med den 🙂
hej hvor kan man købe glutenfri chokolade og hvad hedder den
Hej – jeg bruger altid enten chokolade fra Toms eller Odense Marcipan. De har nemlig både lys og mørk chokolade uden gluten til en ok pris 🙂
Er kokos smagen meget gennemtrængede?
Uh, det er et svært spørgsmål. Jeg synes bestemt at man kan smage kokos’en. Men den smager mest af chokolade 🙂 Og bruger man kokosolie uden smag så nedsætter man smagen yderligere, hvis man ikke lige er til kokos 🙂
Det er den beste kage ever! 🙂 Vores familie er hele vildt med den.
Hvor er det dejligt at høre 🙂