Rodfrugtesuppe med rugbrødscroutoner og kødboller

Vi har en fast tradition i min familie her lillejuleaften, det er risengrød til aftensmad. Nu burde jeg jo nok være glad for, en ret som er naturlig uden gluten, men… jeg har aldrig været den store fan af risengrød. Kender I det? Det eneste gode jeg kan se i risengrød er, at man må stille en portion ud til nissen i håbet om, han sender gaver til juleaften. Plus, at det dagen efter trylles om til min absolutte yndlingsdessert – ris a la mande!

Derfor er det altid med at få en god frokost, som mætter nok til, at man ikke er så sulten, når risengrøden bliver sat på bordet. For selv om jeg ikke er vild med det, så hører det sig til. Lige som det, at vi efterfølgende går ind i stuen og pynter juletræet.

Jeg har derfor valgt at komme med en god frokostret på bloggen i dag – det hele skal jo ikke drukne i julegodter.

2014-12-15 20.12.54-1

Ingredienser (2 pers)

1 MOU rodfrugtesuppe
4 skiver glutenfri rugbrød
5-10g smør
1 stor gulerod
1 pose MOU kødboller uden gluten

  • Opvarm ovnen til 225 grader.
  • Pensel rugbrødet med lidt smagsneutral olie eller smør og skær skiverne i store tern
  • Bag dem i ca. 12 min
  • Varm suppen som angivet på posen.
  • Når suppen koger tilsættes kødbollerne
  • Skær guleroden i tynde skiver og placer dem i suppen sammen med rugbrødscroutonerne lige inden det skal serveres.

Jeg er virkelig fan af, at MOU har lavet kødboller som er uden gluten. Det er altid lidt ekstra mætende, når man laver supper.

2014-12-15 20.13.04-1

Jeg køber altid glutenfri rugbrød i den økologiske bager inde i Odense. De bager på bestilling og det smager virkelig fantastisk, plus det kun koster 45kr for et stort rugbrød. Så det køber jeg ind i mellem, skærer det i skiver og fryser ned i små poser. På den måde går der intet til spilde, da jeg aldrig når at få et helt rugbrød spist.

Jeg vil rigtig gerne dele min opskrift fra TV2 Go’ Appetit med jer. Men jeg afventer besked fra TV2 om rettigheder og sådan noget formelt skidt. Men jeg lover, at jeg vil fortælle lidt mere om oplevelsen senere.

//Indlægget er sponsoreret af Tulip
Pernille H Petersen

, , , , ,

2 Responses to Rodfrugtesuppe med rugbrødscroutoner og kødboller

  1. Maria andersen 12. september 2015 at 12:11 #

    Hvilken bager er det præcis i Odense der bager økologisk glutenfri rugbrød?? Super skøn side du har her og tusind tak for det 😊

    • Pernille 13. september 2015 at 8:33 #

      Den hedder Det Gode Brød og ligger i Nørregade 🙂 De bager på bestilling, så man skal ringe til dem for at være sikker på at få 🙂

Skriv et svar