Rustikke jule-trøfler

Jule-trøfler

Selv om jeg skrev HER at julen har snigløbet mig lidt, så har jeg til gengæld siden fået taget revanche og julehygget lige siden. Der er i weekenden både blevet pyntet til jul og julehygget med gode venner.

Foruden at have spist en masse glutenfrie æbleskiver, så har jeg også forsøgt mig med flere lette opskrifter på jule snolder. Jeg prøver egentlig at holde sukker-niveauet på et acceptabelt leje for ikke at skulle af med alt for mange ekstra-kilo efter. Derfor er jeg i denne opskrift også ude i en mørk chokolade og en masse lækre nødder, det skulle jo være så sundt (host host).

Ingenting er jo godt hvis man spiser for meget af det, men jeg synes nu, denne opskrift både “mætter” godt, altså ikke en hvor man spiser dem alle på 5 minutter og derfor sidder med ondt i mavsen bagefter, men mere til selvforkælelsestiden på sofaen, under dynen med en masse stearinlys tændt. Eller som jeg selv brugte dem i fredags, til en hyggeaften med gode venner og rødvin.

Det er faktisk en opskrift som kan bruges året rundt, især hvis man blot tager kanelen fra. Vil man have et mindre rustikt udtryk, så kan man sagtnes komme chokoladen i små forme i stedet for.

Ingredienser – Rustikke Jule-Trøfler (24 stk.)

75 g nougat
150 g glutenfri mørk chokolade (55% mørk chokolade fra Odense Marcipan)
50 g mandler
30 g hasselnødder
60 g rosiner
1/2 tsk. kanel
1 knivspids salt

  • Rist mandler og hasselnødder let i ovnen ved 180 grader i omkring 5-7 minutter (De må ikke blive mørke)
  • Smelt chokolade og nougat i en stor skål over et vandbad
  • Tag skålen af varmen og bland kanel og salt i
  • Hak nødder og rosiner groft og vend det i chokoladen
  • Kom bagepapir i en form på ca. 17 x 12 cm og hæld blandingen her i
  • Stil på køl til det er størknet
  • Skær det ud i små mundrette bidder

Jeg bruger altid chokoladen fra Odense Marcipan, jeg synes de blokke er så dejligt lette at arbejde med, det smager virkelig godt og prisen er fin holdt op i mod kvaliteten. Desuden er det let at få fat i, men har du det ikke lige i nærheden, så kan alt glutenfri chokolade bruges. Er du mere til lys mælkechokolade, så kan det også bruges. Det giver dog en noget sødere smag.

Pernille H Petersen
Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar