Saté med peanutbuttercreme

2014-11-21 19.29.43-1

Jeg er så heldig at være udstyret med Danmarks bedste kæreste. Ikke nok med, at han, da vi startede med at date, meget hurtigt blev gluten-ekspert, så er han stadigvæk ret god til at være opmærksom på, hvad jeg kan tåle og ikke kan tåle. Det er derfor total uden forbehold, at jeg lader ham gå i køkkenet for at lave mad.

Det er ikke en hemmelighed, at jeg bruger mest tid i køkkenet derhjemme. Men på lange arbejdsdage kan han godt lokkes til at træde til og stå klar med mad, når jeg kommer hjem. Det bedste er, at han altid er opfindsom og finder på nye spændende retter. Det resulterede også forleden i denne saté med peanutbuttercreme.

Ingredienser (2 pers)

300 g kyllingebryst
8 tynde træpinde

Ingredienser Marinade

1 lille løg
2 fed hvidløg
2 spsk. Glutenfri tamari
2 spsk. Olie
2 tsk. Sukker
1 tsk. Gurkemeje

Ingredienser peanutsauce

4 spsk. Peanutbutter
3 spsk. Ymer eller skyr
Salt & peber
citronsaft

  • Skær kyllingekødet i lange strimler, 1-1½ cm tykke og læg dem i en skål.
  • Rør marinaden af løg, hvidløg, tamari, olie, sukker og gurkemeje og hæld den over kødet. Rør det godt sammen og lad det trække i køleskabet mindst en time.
  • Læg træpindene i koldt vand i 10 min.
  • Stik det marinerede kød på pindene. Sørg for ikke at sætte det for tæt på hinanden, da kyllingen dermed ikke bliver så let gennemstegt. Et godt tip er at dreje pinden en halv omgang, inden pinden stikkes igennem sidste halvdel af kyllingekødet. Der skal være et stykke tilbage af pinden, der kan bruges til skaft.
  • Grill satéen 5-6 min på en forvarmet gril eller steg dem i ovnen i ca. 20minutter på 225 grader.
  • Rør peanutsauce af ymer og peanutbutter.
  • Smages til med salt, peber og citronsaft.

Det smagte simpelthen så godt, og jeg kan se ret stort potentiale i denne ret. Især hvis man tilsætter lidt årstidssalat eller andet godt. Vi fik kun en meget stærk chilisauce til, som også er glutenfri og købt i Bilka.

2014-11-21 19.29.03-1

Pernille H Petersen

, , , ,

2 Responses to Saté med peanutbuttercreme

  1. Cille 3. december 2014 at 11:48 #

    Hvor sidder de pænt

    • TheShit 3. december 2014 at 19:58 #

      Vi sidder altid som engle!

Skriv et svar