Den lækre sunde morgenmad

Lige efter jeg fik konstateret cøliaki, var der rigtig mange vaner, der skulle lægges om. Jeg har altid været forholdsvis god til at spise morgenmad og i alle de år, jeg kan huske, har den 99% af gangene bestået af havregryn med mælk. Desværre er min mave ikke så glad for helt rå havregryn mere, slet ikke om morgenen. Så der skulle altså en erstatning til. Det har desværre ret ofte været en erstatning med manglende morgenmad. Men den efterhånden ikke så nye dille, skyr, er et genialt glutenfri morgenmåltid. Jeg ynder derfor at spise det, så ofte jeg kan.

Glutenfri morgenmad

Jeg læste forleden, at en god måde at være bare en lille smule sund på her i december, er at starte dagen med en sund og nærende morgenmad. Jeg lagde derfor hårdt ud med en gang skyr med mandler i går på den første dag i december.

Efter at kalenderlyset stod og lyste mit køkken op, tænkte jeg, at den der gang skyr med nødder, da sagtens kunne blive lidt julet. Derfor tilsat et lille drys kanel og en mandarin. Det er altså ikke spor dårligt og jeg fortsatte derfor den sunde december stil igen i morges. Det kan klart anbefales og det er faktisk rigtig rart med en ny variation.

Jeg ved ikke helt, om det at kalde følgende for en opskrift er lidt overkill, da det jo bare er en mængde ingredienser, som skal placeres på en tallerken og køres ind med ske. Men anyhow, så kommer listen med ingredienser her.

Ingredienser

3 store spsk skyr naturel
½ tsk kanel
en lille håndfuld mandler
1 klementin

Denne morgenmad kan man dresse up og ned som man vil. Jeg spiser den altid med de nødder, jeg lige har liggende og jeg har endnu ikke smagte det med en nød, jeg ikke synes om. Og jeps, en dag i desperation over manglende nødder, har jeg testet peanuts. Det er dog lidt en mærkelig smag med alt det salt, der er på dem. Men selve jordnødden fejlede ikke med skyr. Om sommeren er skyr godt med friske bær og er man til det lidt sødere, kan lidt vaniljesukker gøre underværker.

Jeg kan dog absolut ikke anbefale de skyr varianter, der findes med smag og slet ikke den med vanilje. Det smager så sødt, og det er oven i sødet med aspartam, som jeg har ladet mig bilde ind, slet ikke er godt for nogen. Selv ikke dem uden cøliaki.

Glutenfri skyr

Pernille H Petersen

, , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar