Sommermarengs

Sommermarengs

Weekend, sol og dansk sommer! Jeg tror faktisk ikke jeg kan bede om mere på sådan en dejlig lørdag. Hvad siger i venner – det skal da nydes skal det ikke? I går var jeg ved smukke Thurø for at bade og grille og her til formiddag har jeg været ved Kerteminde for at få et lille dyp i det friske vand.

Foruden at komme ud i den fine natur, særligt det klare friske havvand, så får jeg selv en ustyrlig lyst til en sommerlig kage på dage hvor vejret er i top og stemningen en tand mere lækker og afslappende.

Det fik mig til at tænke på denne kage, som jeg lavede på en lun præ-sommerdag, hvor jeg var på besøg hos en god veninde for at se på sød, nyfødt baby. Den egner sig så godt til hurtige og spontane aftaler, da den virkelig ikke kræver meget arbejde og samtidig ikke er så dyr.

Ingredienser – Sommermarengs (4-6 Personer)

Kagebund:

35 g smør
35 g sukker
2 æggeblommer
35 g kartoffelmel
20 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. fløde

Marengsskum:

2 æggehvider
125 g sukker

Pynt:

2 dl fløde
4 spsk. skyr
2 tsk. vaniljesukker

100 g blåbær
100 g jordbær
75 g glutenfri chokolade

  • I en skål piskes alle ingredienser til kagebunden til det er grundigt blandet sammen.
  • Herefter piskes æggehvider og sukker i en anden skål til det bliver så stift som muligt.
  • I en springform (ca. 20 cm) med bagepapir hældes først dejen til kagebunden og herefter marengsskummet over.
  • Bag kagen i ovnen på 200 grader i 25-30 minutter.
  • Lad kagen køle grundigt af og lav nu pynten.
  • I en skål piskes fløden til skum hvorefter skyr og vaniljesukker blandes i.
  • Pynt kagen med skyr-skum, hakket chokolade og friske bær.

Jeg havde den med i dele sådan at den lige kunne samles da jeg ankom, hvilket gør det endnu lettere da det ofte gør lidt ved udseendet på kager hvis de skal fragtes gennem landet. Så jeg indtog køkkenet med mine små skåle med rørt pynt, bagte bunde og rensede bær, resultatet blev meget ros og nærmest et tomt fad. Det tager jeg som det største kompliment og dermed skal I også have gavn af opskriften.

Sommermarngs

Sommermarngs Sommermarngs

 

Pernille H Petersen

, , , , ,

2 Responses to Sommermarengs

  1. Liza 1. oktober 2016 at 12:22 #

    Hej hvad skal diam være på springformen.

    • Pernille 5. oktober 2016 at 14:12 #

      Hej Lisa. Jeg har brugt en springform på 20 cm 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.