Spicy kålruller

//Indlægget er sponsoreret af REMA1000

Kålruller

Kålruller, jeg har egentlig rynket på næsen over retten uden på noget tidspunkt at have smagt det. I mit hoved var det en lidt smagsløs ret uden konsistens eller POW i smagen. Men efter at have luret lidt på det i vores kantine på arbejde, besluttede jeg mig for at give det et skud. Og heldigvis for det. For det endte ud i disse spicy kålruller, som er virkelig lækre og fyldt med smag.

Det er desuden naturligt glutenfri, så det er en billig ret, hvor man kan handle ind i lige det supermarked, som er nærmest.

De kan som sådan spises alene, men jeg serverede kålrullerne med kogte ris. Ønsker man en mere lowcarb løsning, så kan de sagtens serveres med en god grøn salat eller en quinoasalat som DENNE.

Ingredienser – Spicy kålruller (3 personer)

2 l vand
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. salt
9-10 hvidkålsblade
2 løg
3 fed hvidløg
1 dåse flåede tomat
1 spsk. olie
500 g hakket oksekød
200 g gulerødder
1 rød peberfrugt
½ dl mælk
1 tsk. tørret oregano
1/2 frisk chili
Salt & Peber

  • I en gryde bringes vand, hvidvinseddike og 1 tsk. salt i kog.
  • Imens skrælles bladene af kålhovedet ved at skære stokken fri og stille løsne bladet for at sikre det ikke knækker.
  • Når vandet koger placeres 2-3 blade i gryden og koges i 1-2 minutter, fortsæt til alle blade er blancheret.
  • Hak 1 løg, chili og hvidløg fint.
  • I en lille gryde svitses løg, hvidløg og halvdelen af chilien i olie.
  • Tilsæt dåsen med tomat og lad det koge op.
  • Snit gulerødder, 1 løg, chili og peberfrugt fint.
  • I en skål blandes løg, hakket oksekød, gulerødder, peberfrugt, mælk, oregano og chili.
  • Tilsæt salt og peber og rør det sammen til en fast fars.
  • På hvert kålblad placeres 1-2 spiseske kødfyld.
  • Rul bladet sammen til der er 1/3 tilbage, fold enderne ind og rul bladet helt sammen.
  • I et ildfastfad placeret kålrullerne, husk at placere lukningen nedad.
  • Herefter hældes tomatsaucen over kålrullerne.
  • Kom ildfast stanniol over fadet og kom det i en forvarmet ovn på 200 grader i 60 minutter.

Man kan som sådan bruge de fleste typer kål til sine ruller, er du mere til savoykål eller spidskål, så er de rigtig fine alternativer. Ønsker du at finde endnu flere opskrifter på aftensmad med oksekød, så kig HER under “Oksekød, kalv m.m.”.

Er du til endnu mere spice, så kan man med fordel servere kålrullerne med en glutenfri chili eller sursød-sauce.

Kålruller

Pernille H Petersen

, , , , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.