Traditionel broccolisalat

Broccolisalat

Der findes en del forskellige udgaver af broccolisalat, sidste uge røg der en mere nytænkt udgave på bloggen. Derfor synes jeg også, at der burde være en mere klassiskversion at finde herinde. Vi fik denne her i går, og jeg synes faktisk det var en af de bedste, jeg længe har fået. Der var skruet godt op for bacon både i og på toppen. Hvilket muligvis er grunden til dens velsmag. Broccoli er så taknemmeligt, at det jo faktisk kan spises til stort alting. Om sommeren sætter jeg pris på et godt stykket grillet kyllingebryst, og her på en mørk efterårsdag, synes jeg, en stor bøf var lykken. Lige ud over, at man skal læse lidt på mayonnaisen, så er det også en af de retter, hvor man ikke skal være så opmærksom på glutenholdige kilder. De retter er altid rare, så er det ikke så besværligt. Desuden er broccolisalat på madpakken virkelig et hit til lidt stegt kylling eller en af mine müsliboller, hvor man undlader chokoladen. I finder opskriften på bollerne her. Nu til broccolien.

Ingredienser (2 personer)

1 ½ broccoli
1 rødløg
400 g bacon
2 spsk. Hellmanns mayonnaise
1 æble
3 spsk. crème fraiche 9%
1 håndfuld rosiner
1 dl solsikkefrø
1 ½ tsk. sukker
Salt

  • Kog ca. 1 L vand i en elkedel.
  • Steg bacon på en tør pande og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
  • Skær imens broccolien ud i mundrette stykker og læg det i en skål.
  • Hæld vandet over broccolien og lad det stå tildækket i 5-8 minutter.
  • Hæld vandet fra og lad det køle af.
  • Skær æblet og løget ud i små tern.
  • Imens blandes mayonniase, creme fraiche, rosiner, solsikkefrø, sukker, æble, salt og det meste af baconen. Gem en hånfuld bacon til at drysse med inden servering.
  • Når broccolien er kølet af blandes det i dressingen.
  • Drys med det resterende bacon og server.

Jeg synes, denne er en af de bedre. Er man ikke så meget til æble, kan den sagtens udlades, men jeg synes det giver noget dejligt sødt og friskt til salaten. De gange, hvor jeg serverer det for gæster, gør jeg ofte det, at jeg lader rosinerne stå ved siden af, så folk selv kan drysse på efter ønske. Jeg synes tit, man bagefter kan stå og smide små samlinger af frasorteret rosiner ud i skraldespanden. Og det er jo synd og spild af mad og kræfter.

Broccolisalat

Pernille H Petersen

, , ,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.