I dag åbner vi endnu en låge i mine indlæg og i skal have opskriften på glutenfri chokoladekager. Det her er en ældre opskrift, den stammer fra min farmor og er intet mindre end genial som en julesmåkage, en glutenfri chokoladekage. Desuden er den ganske perfekt i en glutenfri udgave med lidt til rettelser.
Det er også en af de kager, som er lette at lave og derfor kan man godt overskue at lave en kæmpe stak når man først går i gang. Og når man både kan få kvalitet og kvantitet med en minimums indsats, så får opskrifter altså en stjerne i min bog. Desværre er det altså også en af de julesmåkager, hvor man ha spist lidt for mange inden man ser sig om fordi de bare smager så godt og er dejligt sprøde og knasende.
Ingredienser – Glutenfri Chokoladekager (100-150 stk)
150 g smør
150 g glutenfri mel (jeg brugte orange finax)
375 g sukker
3 æg
2 tsk. bagepulver
3 tsk. vaniljepulver
4 spsk. kakao
50 g nødder
- Bland alle ingredienserne og pisk det til en luftig dej
- Hak nødderne fint
- Fordel et tyndt lang dej (ca. 1 mm) på en bradepande med bagepapir
- Drys med et tyndt lag nødder
- Bag dejen i en forvarmet ovn på 180 grader i 8 minutter
- Så snart de tages ud af ovnen skæres de med en kniv eller pizzaskærer ud i firkanter på ca. 2 cm x 4-5 cm
- Lad dem stå et par minutter og placer kagerne på en rist hvor de skal køle helt af
- Der bliver til et par plader alt efter hvor stor din bradepande er
Det er ret vigtigt at kagerne bliver opbevaret i en lufttæt beholder, da de ellers bliver bløde og kedelige som alle andre julekager.
I finder mine andre juleopskrifter på fanen under ‘jul’ og lige HER.
Hvilken julesmåkage er jeres favorit?

Min blev helt bløde, sikkert for tykke, men hvis der er dej til 2 bradepander, så ville det være rart, hvis det stod i opskriften. Har lige smidt en hel bradepande ud 🙁
Hej Helle
Jeg er ked af du misforstod opskriften. Der er til 2-5 bradepander, alt efter hvilken størrelse din bradepande er. Men jeg synes jeg prøvede at forklare det ved at der står i opskriften det skal være i et tyndt lag på ca 1 mm.
Håber du har mod til at prøve igen, de er nemlig rigtig gode! 🙂
ahhh, så forstår jeg, hvor jeg gik galt – havde mine småkager i ovnen i 20 min. men serverede stadig bløde “brownies” Næste gang bliver dejen fordelt over mange flere bradepander end bare en – Men smagen, den er god! Skal smøret smeltes først, eller skal det være stuetemperatur? (jeg brugte kold og det gjorde at dejen ikke blev luftig…
Ups! Det er jeg ked af, håber det alligevel smagte nogenlunde? Jeg har nu rettet i opskriften så der står at der skal laves flere plader. Så sker det forhåbentlig ikke igen.
God jul 🙂
Pernille
Hejsa. Har du prøvet at bruge boghvedemel i stedet for orange finax? Hilsen Inge
Hej Inge
Nej, det har jeg faktisk ikke. Jeg vil umiddelbart tro det er for groft. Men jeg har prøvet med Schärs melmix B og det fungerer super. Vil også tro rismel kunne være en fin erstatning.
God Jul
Pernille
Hej
skal julebage med en hel skoleklasse hvor en enkelt ikke tåler gluten. Ved du om de kan bages med “alm. mel” til resten af klassen da det jo er billige end det glutenfri. Så kan alle få noget lækkert med hjem
mvh Lise Lotte
Det kan du sagtens, du skal måske tilføje lige 10-20% mere mel ved almindelig hvedemel. God fornøjelse 🙂