Som tidligere nævnt, er jeg så heldig at få lov til at teste den nye glutenfrie og økologiske serie fra Urtekram. I denne serie har de en glutenfri havremel, hvilket er noget, jeg aldrig ville have købt selv. Jeg har tidligere, i Tyskland, fundet havremix og virkelig ikke synes, det så særligt indbydende ud. Og tanken virker tør og halvkedelig. Så det var i en mindre ”jeg er lækkersulten, men gider ikke ud af døren”-desperation, at jeg i går fandt posen frem med havremix. Og gudskelov for det. For jeg er helt blæst bagover af, hvor godt det smagte.
Da jeg som nævnt, ikke lige havde en større bagtanke end at stille lækkersulten med mit bagværk, var jeg heller ikke så forberedt, at jeg havde indkøbt de nødvendige ingredienser. Der står nemlig en fin opskrift bag på posen. Så jeg måtte bruge, hvad jeg havde liggende i køkkenskuffen. Nu ved jeg jo af gode grunde ikke, hvordan de skal smage, hvis man følger opskriften, men disse var langt fra så tørre og kedelige som en havrebolle er i mine tanker. De er luftige og en lille smule søde, hvilket kommer fra kokosfibermelet. Desuden valgte jeg kartoffelmel, da det er en rigtig god erstatning, når det kun skal bruges i små mængder. Det er dejlig billigt frem for mange andre glutenfri meltyper.
Ingredienser – Glutenfri Havreboller (14 stk)
5 dl lunkent vand
25 g gær
1 tsk psyllium/loppefrøskaller
30 g kokosfibermel
70 g kartoffelmel
300 g glutenfri havremel fra Urtekram
1 tsk havsalt
1 æg til pensling
1 håndfuld glutenfri havregryn til pynt
- Bland vand, gær og psyllium i en skål.
- Rør det godt rundt til gæren er opløst og lad det stå 5 min.
- Tilsæt salt, kokosfibermel, kartoffelmel og havremel .
- Rør godt rundt – jeg rørte med en kniv i omkring 5 minutter.
- Lad dejen hæve i 30 minutter.
- Forvarm ovnen på 225 grader.
- Gør dine hænder våde og form dejen til boller.
- Pensel dem med æg og pynt med havregryn.
- Bag dem i 18-20 minutter på 225 grader.
De smager fantastisk og jeg har testet dem med både Nutella, pålægschokolade og ost. De går så absolut rigtig godt til alle dele.
Har du i øvrigt set mine andre opskrifter på glutenfrit brød – du finder dem lige HER.
// Indlægget er sponsoreret af Urtekram
// Indlægget indeholder affiliate links

Hej Pernille
Har bagt havreboller efter din opskrift i dag. Kan fortælle dig at din opskrift faktisk er bedre end den der er på pakken fra Urtrkram ??
Jeg tilsætte lidt hørfrø samt nogle rosiner. Min mand der ikke er glutenaallergiker var helt vild med dem, så meget at der nu kun er 2 tilbage ? Konsistensen er næsten det samme som boller med gluten, så skal helt sikkert bage efter din opskrift igen, men må nok heller bage en dobbelt portion næste gang ?
Tusind tak for opskriften
Mvh Susanne
Hej Susanne
Tusind tak for din dejlige besked. Hvor er jeg glad for at høre de blev en succes 🙂
Rigtig god ide med rosiner og hørfrø, det må jeg selv prøve næste gang 🙂
Kærligst, Pernille
Skal der kartoffelmel i eller kan man undlade det?
Jeg synes selv konsistensen bliver bedst hvis det kommer i 🙂
Skal bollerne ikke efterhæve inden de bages?
Hilsen Louise
Ikke efter de er formet til boller nej 🙂
Kan man erstatte kartoffelmelet med noget andet?
På forhånd tak.
Mvh Lene
Hej Lene
Jeg har også selv brugt både REMA1000s lyse brødblanding eller majsmel med succes 🙂
De beste glutenfri boller jeg har smagt!
Dejligt du kan lide dem 🙂