Tarteletter med ærter og gulerødder

Tarteletter (1)

For et par uger siden, var jeg så heldig at finde en rulle butterdej i REMA1000 på frost. Det er desværre ikke en del af deres fastesortiment, men en partivare, som ind i mellem vil være i deres fryseboks. Desværre, så er dette ikke en opskrift til de, som er sensitive, da der er en meget lille andel af renset hvedestivelse i dejen. Jeg selv reagerede på det efterfølgende, men tænkte, mange af mine følgere kunne få noget ud af opskriften da ikke alle er lige sensitive.

Jeg har planer om en gang i det nye år at eksperimentere med at lave min egen butterdej, jeg har endnu ikke haft den store succes med det, men det må snart kunne lykkes at lave det selv naturligt glutenfrit.

Har nogle af jer haft held med selv at lave en butterdej?

Ingredienser – glutenfri tarteletter (2 personer)

1 hel kylling eller 3 kyllingebryster
1 pakke glutenfri butterdej fra frost i REMA1000
200 g frosne gulerødder og ærter
0,5 l sødmælk
salt
2 spsk. Majsstivelse

  • Kog kyllingen i en stor gryde.
  • Herefter skrælles skelettet for kød, som skæres i små tern.
  • Imens rulles butterdejen ud til det har en tykkelse på omkring 4-5 mm.
  • Med en udstikker eller et stort glas på omkring 12-14 cm. i diameter, stikkes dejen ud til tarteletter.
  • I en muffinform placeres dejen op ad kanterne og gerne lidt ud over, så den ikke så let glider ned.
  • I en opvarmet ovn bages tarteletskallerne på 200 grader i 20-25 minutter eller til de er gyldne.
  • Kog ærter og gulerødderne og hæld vandet fra.
  • I en gryde hældes omkring 0,5 l af kyllingevandet og 0,5 l sødmælk.
  • Lad det koge op og jævn det herefter ved langsomt at tilsætte majsstivelse rørt op i vand.
  • Lad det koge i 5 minutter.
  • Tilsæt ærter, gulerødder og kyllingekødet, smag til med salt og server sammen med nybagte sprøde tarteletter.

Tarteletter (2)

Pernille H Petersen

,

Der er endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.