I skindet på anden ridses 3-4 linjer på tværs af brystet, vær opmærksom på kun at ridse i skindet så det ikke går ned i kødet.
På en tør og meget varm pande svitses andebrystet på skindsiden i 3-4 minutter.
Stil panden til side så fedtet kan bruges til sovs og læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.
Skræl 1,5 appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern.
Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra 1,5 appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker.
Lad blandingen småsimre i 20 minutter.
Panden med andefedtet varmes let op og fløden tilsættes og sovsen koges op.
Tilsæt kogevand fra kartofler.
I en lille skål eller et glas blandes maizena med 3 spsk. koldt vand.
Tilsæt meget langsomt maizenablandingen til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået tilsættes sovsekulør.
Server med kogte kartofler.