Go Back
+ servings
Andebryst med appelsin og glutenfri brun sovs

Andebryst med appelsin og brun sovs

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Aftensmad, Jul
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 stk andebryst
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 laurbærblade
  • 3 appelsiner
  • 1 kanelstang (eller 0,5 tsk. kanel, stødt)
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. rørsukker
  • ½ dl piskefløde
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 dl vand fra kogte kartofler
  • sovsekulør

Sådan gør du
 

  • I skindet på anden ridses 3-4 linjer på tværs af brystet, vær opmærksom på kun at ridse i skindet så det ikke går ned i kødet.
  • På en tør og meget varm pande svitses andebrystet på skindsiden i 3-4 minutter.
  • Stil panden til side så fedtet kan bruges til sovs og læg herefter brysterne med skindsiden opad i et ildfast fad sammen med laurbærblade og timian og steg dem i ovnen i ca. 20 minutter på 180 grader.
  • Skræl 1,5 appelsin og skær de hvide hinder af kødet og skær dem i små tern.
  • Kom appelsintern i en gryde sammen med saften fra 1,5 appelsin, æbleeddike, vaniljestang skåret op på langs, kanelstang og sukker.
  • Lad blandingen småsimre i 20 minutter.
  • Panden med andefedtet varmes let op og fløden tilsættes og sovsen koges op.
  • Tilsæt kogevand fra kartofler.
  • I en lille skål eller et glas blandes maizena med 3 spsk. koldt vand.
  • Tilsæt meget langsomt maizenablandingen til sovsen. Det tykner først, når det koger, så hav tålmodighed og tilsæt ikke for meget ad gangen. Når den rette konsistens er opnået tilsættes sovsekulør.
  • Server med kogte kartofler.