Go Back
Glutenfri hveder

Glutenfri Hveder

Opskrift på glutenfri hveder, der giver super søde og luftige hveder. Server de glutenfri hveder nybagte eller rist dem inden servering.
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 35 min
Hævetid 2 t
Samlet tid 2 t 50 min
Ret Brød
Antal 9 stk

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 3,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • 3 tsk. sukker 
  • 2 tsk. kardemomme
  • 60 g blødt smør
  • 2,5 dl sødmælk
  • 25 g Fintmalede loppefrøskaller
  • 500 g glutenfri TJOIS basis melmix

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i vandet 
  • Pisk salt, sukker, kardemomme, mælk og smør i, til det er ensartet
  • Tilsæt loppefrøskallerne og rør i 10-15 sekunderTilsæt straks mel og rør det sammen
  • Form til boller med ske og placer tæt i en bradepande beklædt med bagepapir
  • Dæk dejen til med fugtigt klæde og stil det til hævning i 2 timer eller til hævet til ca dobbelt størrelse
  • Opvarm ovnen på 225 ºC alm. ovn
  • Sæt fadet i ovnen og bag hvederne i ca. 30-35 minutter, til de er godt gyldne