Go Back
+ servings

Ristaffel med blomkålsris

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 tsk. karry, uden gluten
  • 2 tsk. gurkemaje
  • 4 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 3 kyllingebryst (ca. 450 g)
  • 2 ds. kokosmælk
  • 1-1½ blomkålshoveder til blomkålsris, alt efter størrelse

Topping

  • 2 bananer skåret i skiver
  • 1 pk. bønnespirer
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl rosiner
  • 100 g peanuts
  • 1 peberfrugt

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen ud i fine skiver.
  • Opvarm en gryde, wok eller pande med høje sider.
  • Varm karry og gurkemaje godt igennem på den tørre, varme pande til det får en mørk farve.
  • Tilsæt olie og rør godt rundt så det ikke brænder på.
  • Tilsæt løg og hvidløg og varm igennem til de får en gylden farve.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og steg til de er gennemstegte.
  • Tilsæt derefter kokosmælken.
  • Lad det simre i 10-15 minutter til det er godt tykt.
  • Imens rives blomkålen fint.
  • Hæld det i en si og kom kogende vand over og lad det stå og dryppe af i 5 minutter.