Ris taffel på den sunde måde

2014-11-16 14.39.17-1Ris taffel er for mig lidt en 90’er goldies. Men det gør dog ikke, at den ret har en umådelig stor plads i mit mad-hjerte. Jeg synes simpelthen, det er et hit. Det er både meget let at lave, samt hyggeligt at man, til en vis grad, selv laver sin egen ret ved bordet.

Jeg serverede den for ikke så længe siden, da vi havde et sæt venner på besøg. Og det er simpelthen så rart med noget mad, hvor man ikke skal stå over det non-stop, så man ikke rigtig får snakket med gæsterne, før man sætter sig ved bordet. Denne her kan bare stå og små-simre og så ellers sættes på bordet, når man er klar.

Ønsker man den på den sunde måde, så kan man med stor succes servere dem med blomkålsris. Det er en rigtig god måde at undgå stivelse og få en god gang grønt indenbords.

Hertil kan man så servere alt det tilbehør, man bedst kunne tænke sig. Jeg har her skrevet de ingredienser, vi serverede for vores gæster.

Har man andre ting, som man synes kunne være sjovt at servere til, kan man sagtens tilføje flere ting. Jeg synes disse fungerer ret godt sammen. Men lad mig endelig vide, hvis du har en favorit, som jeg burde prøve næste gang.

Ristaffel med blomkålsris

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 25 minutter
Ret Aftensmad
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 3 tsk. karry, uden gluten
  • 2 tsk. gurkemaje
  • 4 spsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 3 kyllingebryst (ca. 450 g)
  • 2 ds. kokosmælk
  • 1-1½ blomkålshoveder til blomkålsris, alt efter størrelse

Topping

  • 2 bananer skåret i skiver
  • 1 pk. bønnespirer
  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl rosiner
  • 100 g peanuts
  • 1 peberfrugt

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen ud i fine skiver.
  • Opvarm en gryde, wok eller pande med høje sider.
  • Varm karry og gurkemaje godt igennem på den tørre, varme pande til det får en mørk farve.
  • Tilsæt olie og rør godt rundt så det ikke brænder på.
  • Tilsæt løg og hvidløg og varm igennem til de får en gylden farve.
  • Tilsæt kyllingestykkerne og steg til de er gennemstegte.
  • Tilsæt derefter kokosmælken.
  • Lad det simre i 10-15 minutter til det er godt tykt.
  • Imens rives blomkålen fint.
  • Hæld det i en si og kom kogende vand over og lad det stå og dryppe af i 5 minutter.
Pernille

, , , , , ,

One Response to Ris taffel på den sunde måde

  1. Bente 13. april 2019 at 12:47 #

    Hej – bruger du 2 store dåser kokosmælk?

Skriv et svar

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.