Glutenfri snobrød behøver hverken være tørt, kedeligt eller besværligt. Du kan sagtens lave snobrød med familien, som du kan nyde. Jeg vil love dig at denne opskrift kun afhænger af din egen evne til ikke at få dyppet brødet i gløderne.
Du skal være opmærksom på 2 ting i forbindelse med dit glutenfri snobrød.
- Du skal ikke bruge en pind, som andre har brugt før dig. Der kan nemt sidde brødrester og dermed gluten tilbage på pinden, som gør dig syg. Jeg har selv fundet pinde fra havens træer, men da det var en stor succes for hele familien, så vil jeg købe nogle af disse snobrødspinde. Dem har vi nemlig i sommerhuset og det er så meget nemmere for små hænder, jeg har fundet dem her hos Coop (her). De kan nemlig vaskes og dermed behøver du ikke bekymre dig om brødrester.
- Du skal være opmærksom på hvilke pinde du bruger, da nogle kan afgive giftstoffer til brøddet. Jeg fandt en artikel hos samvirke, som guider dig til sikkert at lave snobrød på pinde fra skoven/haven her.
Dette er en opskrift på en dej, som er virkelig nem at arbejde med. Den er selvfølgelig en smule porøs, det er en glutenfri dej. Men herhjemme kan selv de småhænder selv forme og rulle dejen om pinden.
Har du dej i overskud, kan du med fordel bage dem på 200 grader i ca. 12-15 min og få en lækker blød bolle til aftensmaden.
Glutenfri snobrød
Udstyr
Ingredienser
- 15 g gær
- 10 g sukker
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. æblecidereddike
- 320 ml lunkent vand
- 18 g loppefrøskaller, fin
- 50 g majsstivelse
- 150 g fuldkornsrismel
- 100 g majsmel
- 5 g salt
Sådan gør du
- I en skål afmåles gær, sukker, olie, æblecidereddike og vand.
- Rør det godt sammen så gæren opløses.
- I en anden skål afmåles alle de øvrige ingredienser.
- Under omrøring tilsættes de tørre ingredienser til skålen med gærblandingen.
- Rør kraftigt til du har en blanding uden klumper.
- Form med fugtige hænder til en kugle. Dæk med husholdningsfilm og lad hæve et lunt sted. Du kan lade det hæve 1 time lunt eller du kan lade dejen hæve 30 min på køkkenbordet og derefter sætte det på køl i mindst 4 timer.
- Form med hænderne til en lang pølse og sno om din pind.
- Har du dej i overskud kan du med fordel bage dem på 200 grader i 12 min og få en lækker blød bolle.
Jeg har selv fundet pinde fra havens træer, men da det var en stor succes for hele familien, så vil jeg købe nogle af disse snobrødspinde. Dem har vi nemlig i sommerhuset og det er så meget nemmere for små hænder, jeg har fundet dem her hos Coop (her). De kan nemlig vaskes og dermed behøver du ikke bekymre dig om brødrester.
Der er endnu ingen kommentarer.